Cursus Cursus: Zomersnoei fruitbomen

vrijwilligers hoogstambrigades | vrijwilligers buitenplaatswerkgroepen | vrijwilligers landgoedwerkgroepen | vrijwilligers landschapsbeheergroepen

Let op: Om deze cursus zomersnoei te volgen is het verplicht om de webinar: Zomersnoei fruitbomen bij te wonen. Meld je dus ook voor de webinar aan!

In deze cursus worden vrijwilligers van hoogstambrigades, landschapsbeheer- landgoed- en buitenplaatswerkgroepen de basis bijgebracht van het snoeien van fruitbomen in de zomer. 

De hormoonbalans van bomen verandert sterk gedurende het jaar. In zomer heeft het snoeien een ander effect op de boom dan snoeien in de winter.

Wat zijn nu precies de verschillen tussen wintersnoei en zomersnoei? Waarom pas je zomersnoei toe en wat en hoe snoei je dan? 

Bij deze praktijkmiddag ga je als deelnemer onder begeleiding snoeien in een hoogstamboomgaard. De focus ligt hierbij op de zomersnoei. 

Wanneer: Donderdag 20 juni van 13.0016.30 uur
Locatie: Boomgaard Park Zuiderveld – Arnhem
Cursusleider: Bo Koning (SLG)
Aantal: Maximaal 15 deelnemers
Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor HSF-brigades, Landschapsbeheergroepen, landgoed- en buitenplaatswerkgroepen die regelmatig fruitbomen snoeien
Voorwaarden: Maximaal 2 personen per vrijwilligersgroep

Doe ook mee!

Meld je aan voor
Cursus: Zomersnoei fruitbomen

Aanmelden