Cursus Webinar: Uitleg digitaal werkdagformulier (voorheen opfriscursus veilig werken)

coördinatoren vrijwilligersgroepen

Vanaf september is er een webapp beschikbaar, speciaal voor coördinatoren van vrijwilligersgroepen die in het landschap werken. Het is geen gewone app die je in de appstore vindt; de inloggegevens kan je van SLG krijgen. De webapp is te vergelijken met het welbekende werkdagformulier, alleen dan digitaal en veel eenvoudiger in te vullen. Als je vaak op dezelfde locatie werkt, hoef je niet elke keer die gegevens opnieuw invullen, die kopieer je gewoon. Zo wordt het aantrekkelijk om de app te gebruiken.

Tijdens deze avond krijg je uitleg over het invullen van de app en een account kan worden aangemaakt.

Natuurlijk is er ook ruimte voor overige vragen en onderlinge uitwisseling over veilig werken.

Spreker: Saskia Bemer
Doelgroep: coördinatoren van vrijwilligersgroepen en/​of arbocoördinator van de vrijwilligersgroep. Deze training is bedoeld voor Landschapsbeheergroepen, landgoed-en buitenplaatswerkgroepen, HSF brigades, biodiversiteitsgroepen.

Aanvullende informatie: op de website vind je keuzemenu’s met de risico’s van het werk dat de vrijwilligersgroep gaat doen, plus de maatregelen die je kunt nemen om die risico’s te beheersen. Zo kun je als coördinator heel eenvoudig de instructies voor je groep maken. In de app staan de gegevens die je in het veld nodig hebt. Die kun je gewoon op je mobiel bekijken. Een last minute risicoanalyse bijvoorbeeld. Dat is een korte risicobeoordeling die je uitvoert vlak voordat je aan een klus begint. En natuurlijk de relevante noodnummers. De webapp heeft daarnaast de doelstelling veilig werken aantoonbaar te maken. Als er iets gebeurt, dan kun je aan instanties meteen zichtbaar maken welke maatregelen er zijn genomen

Doe ook mee!

Meld je aan voor
Webinar: Uitleg digitaal werkdagformulier (voorheen opfriscursus veilig werken)

Aanmelden