Cursus Webinar: Over de Aziatische hoornaar, een zeer invasieve wespensoort

vrijwilligers | Algemeen

De Aziatische hoornaar (Vespa velutina) is een invasieve wespensoort afkomstig uit Zuidoost-Azië, die zich razendsnel vanuit het zuiden over Nederland verspreidt. Je hebt er wellicht in de media over gelezen.

Deze Aziatische hoornaar jaagt op veel nuttige insecten, zoals de honingbij, hommel en andere bestuivers. Zij is een bedreiging voor de biodiversiteit en Nederland is door de EU verplicht om deze soort te bestrijden. In het voorjaar is dat relatief makkelijk want dan vliegen alleen de koninginnen. Als je die wegvangt scheelt dat een volk en volgend jaar 50 koninginnen. Ook voorkomt het wegvangen een nest dat later in het seizoen zo groot als een skippybal kan worden.

Hoe herken je een Aziatische hoornaar, wat is het verschil met de (goede) Europese hoornaar? Waarom vormt de Aziatische hoornaar zo’n bedreiging voor de inheemse insecten? Wat moet je doen als je er eentje hebt herkend en wat moet je vooral niet doen? Al deze vragen en meer komen aan bod in deze webinar die gegeven wordt door imker Peter Aben, van bijenteeltvereniging Bommelerwaard e.o..

Data: Dinsdagavond 7 mei van 19.3020.30 uur
Locatie: Online
Cursusleider: Peter Aben (bijenteeltvereniging Bommelerwaard e.o.)
Doelgroep: Algemeen, vrijwilligers 

Doe ook mee!

Meld je aan voor
Webinar: Over de Aziatische hoornaar, een zeer invasieve wespensoort

Aanmelden