Informatief Vacatures en stages

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) is met ingang van 16 september 2024 op zoek naar een

vrijwilliger voor ondersteuning in het SLG gereedschapsdepot

Iedere maandag- en/​of vrijdagochtend 4 of 8 uur per week.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland faciliteert zo’n 12.500 vrijwilligers die actief zijn in het landschap. Dat doen we onder andere door het uitlenen van goed gereedschap. We hebben daartoe een uitgebreid gereedschapsdepot met vrijwel alle typen handgereedschappen die nodig zijn voor het onderhoud van het landschap. Omdat het aantal vrijwilligers dat gebruikmaakt van het gereedschapsdepot steeds groter wordt, zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger ter aanvulling van ons depotteam.

Gereedschapsdepotteam

Gereedschapsdepotteam

Het gereedschapsdepot is iedere maandag- en vrijdagochtend geopend. Op deze dagen kunnen landschapsvrijwilligers gereedschappen ophalen en terugbrengen. Het gereedschapsdepotteam bestaat in totaal uit vier vrijwilligers en de depotbeheerder. Voor zowel de maandag als de vrijdag zijn we op zoek naar versterking.

Werkzaamheden

De werkzaamheden hebben hoofdzakelijk betrekking op het onderhoud van handgereedschappen zoals snoeischaren, pistoolzagen, spades et cetera. Zodra gereedschappen retour worden gebracht zijn deze toe aan een onderhoudsbeurt. De gereedschappen worden nagekeken, schoongemaakt, geslepen en gerepareerd. Daarnaast hebben we ook gemotoriseerd gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan een bosmaaier, kettingzaag, vingerbalkmaaier ruwterreinmaaier. Het dagelijks onderhoud van deze machines, maar bijvoorbeeld ook van ons aanhangwagenpark, doen we zelf. Naast de werkzaamheden aan de gereedschappen doen we ook diverse onderhoudswerkzaamheden op het erf.

Een ander belangrijk aspect van het werk in het depot is contact met andere vrijwilligers. Regelmatig komen er vrijwilligersgroepen langs die gereedschap komen halen of terugbrengen. Dit contactmoment is voor ons heel belangrijk. We horen graag hoe het werk is gegaan, welke knelpunten zij hebben ervaren of hoe succesvol het werk verliep. Dit helpt ons de geboden faciliteiten verder te ontwikkelen en verbeteren en met deze inzichten kunnen we andere vrijwilligersgroepen nog beter adviseren.

Wat bieden we?

 • De mogelijkheid een belangrijke bijdrage te leveren aan het onderhoud van de vele gevarieerde landschappen die Gelderland rijk is!
 • Een leuk en gezellig team vrijwilligers.
 • Werkkleding en werkschoenen.
 • Kosteloze deelname aan een aantal cursussen die wij landschapsvrijwilligers aanbieden.
 • Een reiskostenvergoeding.
 • Een vrijwilligersovereenkomst met een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering voor het vrijwilligerswerk.
 • Waardering in de vorm van een jaarlijks uitstapje.

Wat vragen we?

 • Sociaal en communicatief vaardig.
 • Technisch inzicht.
 • Handig met hout- en metaalbewerking.
 • Handig met onderhoud machines.
 • Je kunt zelfstandig werken.
 • Je werkt secuur en georganiseerd.
 • Ervaring met werk in het landschap is een pre.
 • Je hebt de intentie om dit vrijwilligerswerk drie jaar te willen doen.

Reageren?

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Ruud Borkes, depotbeheerder Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon: 026-3537444, e-mail: r.borkes@slgelderland.nl of klik op de knop hieronder.

Reageer op deze vrijwilligersvacature

Traineeship of stage

Suggesties voor afstuderen (HBO of WO), traineeships en/​of stages zijn welkom. Stuur een e‑mail naar directeur-bestuurder Arjan Vriend.

Volg ons op X (voorheen Twitter), Facebook of LinkedIn voor de aankondiging van nieuwe vacatures.

NIL werkdag De Klaver bron Marcel de Bont 8 Bron: Marcel de Bont Uitleg aan vrijwilligers over snoeien tijdens werkdag in het landschap