Informatief Wandel eens een Klompenpad!

Klompenpaden bron David van Haren Bron: David van Haren

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in Gelderland en Utrecht. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

De Klompenpaden zijn niet alleen voor mensen van buitenaf, ook voor lokale bewoners is het fijn dat er paadjes langs weilanden zijn, zodat ze een ommetje kunnen maken

Klompenpad Ineke Jonker2
Ineke Jonker
Coördinator Pelserpad in Ermelo

Klompenpaden zijn razend populair, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en wandelaars zijn er dol op. Even voor de duidelijkheid, een Klompenpad loop je niet op klompen. Als je een Klompenpad gaat lopen trek je stevige wandelschoenen aan, die heb je écht nodig. Klompenpaden bieden een unieke combinatie van wandelen over herstelde historische paden en boerenland. Het wandelen over een Klompenpad is afwisselend en soms avontuurlijk’ als je over hekjes klimt, spannende bruggetjes oversteekt of dwars door een kudde koeien moet.

Een Klompenpad wandelen?

Lees de reacties van wandelaars. Volg de Klompenpaden op Facebook.

Facebook
Klompenpad foto SLG

Handig om te weten

Op de Klompenpaden zijn honden verboden in verband met mogelijke verstoring van vee en wild. En hoewel Klompenpaden in twee richtingen zijn gemarkeerd, wordt geadviseerd om de folder te kopen, de kaart te printen of de gratis app te downloaden die je onderweg routeinfo, interactieve kaarten en leuke video- en audiofragmenten biedt. Kijk welk Klompenpad in jouw gemeente loopt. Of kijk voor meer informatie op www​.klompenpaden​.nl. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpad app

Klaas op Klompen

Kijktip! Vanaf januari 2024 is een nieuwe reeks van Klaas op Klompen te zien bij TV Gelderland. Ook in het nieuwe seizoen wandelt presentator Klaas Drupsteen weer vol verwondering door bossen, over drassige paadjes van boerenerven en langs klaterende beekjes. Onderweg gaat hij in gesprek met voorbijgangers en klompenpadvrijwilligers. Klaas op Klompen is iedere zondag om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Klaas op Klompen