Kennisbank Wat heb ik nodig voor het onderhouden van Klompenpaden?

Welk gereedschap heb je nodig voor het onderhouden van Klompenpaden? Hoe gebruik je gereedschap zoals hamer, grondboor en snoeischaren? 

Maaikaart

Op de maaikaart vind je informatie over de verschillende maaiers, locaties van de ruwterreinmaaiers en contactgegevens van het klompenpadenbeheerteam. Deze machines zijn alleen beschikbaar voor Klompenpadenvrijwilligers.

Waar moet ik rekening mee houden

In onderstaande leggen we uit waar je rekening mee te houden als je onderhoudswerkzaamheden gaat doen. Denk aan het schouwen van paden, klusjes aan de markering en het snoeien van takken. Het is ook belangrijk dat je ook weet welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je deze veilig gebruikt. Onderstaande taak RIE (Taak Risico Inventarisatie & Evaluatie) helpt je om zelf een risico-inventarisatie te maken voorafgaand aan de werkdag.

Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden als je onderhoudswerkzaamheden gaat doen zoals het schouwen van paden, klusjes aan de markering en het snoeien van takken. Het is ook belangrijk dat je ook weet welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je deze veilig gebruikt. Onderstaande taak RIE (Taak Risico Inventarisatie & Evaluatie) helpt je om zelf een risico-inventarisatie te maken voorafgaand aan de werkdag.

Klompenpadpaatje SLG