Nieuwsbericht Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!

Veel particulieren in Gelderland proberen de biodiversiteit een handje te helpen in hun tuin of op hun land. De groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – een paar hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Deze vormen belangrijke stapstenen tussen bestaande natuurgebieden en zijn vaak de aantrekkelijke parels in het agrarisch landschap. Voor deze groep particulieren eigenaren is er het nieuwe Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui.

Biodiversiteit voor buitenlui Erf Lambert Romijnders 13 Bron: Jef de Roode Viesrood maakt weer hele leuke fotos

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zet voor deze groep particuliere eigenaren een praktijknetwerk op voor kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. Deelnemers aan het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui zijn particulieren met eigen grond die verdieping zoeken over biodiversiteit.

Veel belangstelling voor Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui

Hieraan is behoefte want inmiddels hebben zich al zo’n zestig belangstellenden voor het praktijknetwerk aangemeld. In het netwerk zoekt SLG voor elke Gelderse gemeente een ambassadeur. Op dit moment zijn er al ambassadeurs voor zeventien gemeenten. Bekijk wie in jouw gemeente de ambassadeur is!