Nieuwsbericht CO2 compensatie van zakelijke kilometers door SLG

Wij compenseren jaarlijks onze CO2 uitstoot via Fair Climate Fund. Met onze compensatie steunen we het project Schoon koken op biogas’ in Ethiopië.

We verdubbelen de CO2 uitstoot van alle zakelijke dienstkilometers. Met deze factor 2 verwachten we ook de CO2 uitstoot te compenseren, die veroorzaakt wordt door met name het autogebruik van SLG vrijwilligers, leden van de Vrijwilligersadviesraad, leden van de Raad van Toezicht, leveranciers en deelnemers aan SLG projecten. Ook de CO2 uitstoot die veroorzaakt wordt door de productie van door SLG gebruikte kantoorartikelen wordt zo gecompenseerd.

Bescherming van landschap hoogstamfruit 2 LR

Ecologische voetafdruk verkleinen

Naast CO2 compensatie doen we nog meer om onze ecologische voetafdruk te verkleinen:

  • SLG maakt voor haar catering, ook op buitenlocaties en externe locaties, zoveel mogelijk gebruik van biologische producten van het seizoen om zo weinig mogelijk voedselkilometers te veroorzaken en gebruikt bij voorkeur vegetarische en/​of veganistische producten. SLG gebruikt uitsluitend biologische koffie en thee, bij voorkeur voorzien van het Fair Trade keurmerk. SLG gebruikt geen plastic wegwerpartikelen tijdens projecten, activiteiten en evenementen.
  • SLG biedt flexibele werktijden, zodat medewerkers hun werk zo efficiënt mogelijk in kunnen delen en zo weinig mogelijk vervoersbewegingen hoeven te maken.
  • SLG biedt een verhuisregeling aan, waarmee medewerkers gestimuleerd worden dichterbij het SLG kantoor te gaan wonen.
  • SLG houdt bij het werven van nieuwe personeelsleden of bij het uitbesteden van opdrachten rekening met de woon-werk afstand. In geval van meerdere even goede opties gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die naar verwachting de minste autokilometers zal maken.
  • SLG stimuleert fietsen voor woon-werk door de vergoeding voor het gebruik van een auto ook beschikbaar te stellen voor het gebruik van een fiets.
  • SLG neemt groen’ gas en groene’ stroom af voor respectievelijk de warmte en de elektriciteit op haar kantoorlocatie.
  • SLG spant zich in om steeds meer digitaal te werken en steeds minder papier te gebruiken. Het papier dat SLG gebruikt is FSC gecertificeerd.
  • SLG gebruikt tweedehands kantoormeubilair. SLG herstelt zoveel mogelijk gereedschappen en zorgt voor een goede staat van onderhoud, waardoor gereedschappen zo lang mogelijk mee gaan.
  • SLG koopt bij voorkeur autochtoon biologisch plantmateriaal (bomen en plantsoen) in en stimuleert opdrachtgevers/​financiers dit financieel mogelijk te maken.
  • SLG bankiert bij duurzame banken, te weten de ASN Bank en de Triodos Bank. Deze banken compenseren de CO2 uitstoot.