Nieuwsbericht Coördinatoren bijeenkomst 2023: De humusdag voor onderlinge ontmoeting en kennisdeling.

Op zaterdag 22 april kwamen meer dan 60 coördinatoren samen om elkaar te ontmoeten en kennis te vergaren. Wat begon als een frisse zaterdagochtend, veranderde in de tuinkas op de Groenerie al snel in een tropische middag.

Arjan Vriend, directeur-bestuurder van SLG, trapte de dag af. Hij sprak zijn waardering uit voor al het vrijwilligerswerk dat alle vrijwilligers verrichten in het landschap van Gelderland. Daarnaast gaf hij een duidelijke uitleg over de bezuinigingen van de provincie die SLG boven het hoofd hangen, meer informatie hierover vind je in dit nieuwsbericht. Natuurlijk doen wij er alles aan om deze bezuinigingen te voorkomen en jullie de ondersteuning te blijven bieden die nodig is.

Jerom Pierau, stadsboswachter, gaf een lezing over de wilg & eik, bouwstenen van biodiversiteit en bedrijvigheid. Beide boomsoorten zijn erg belangrijk in ons landschap. Zijn presentatie kun je hier downloaden.

Edwin Sliekers, vrijwilliger in de knotploeg Duiven en tevens eigenaar van het bedrijf ICT@Work, presenteerde een app die hij speciaal voor de knotploeg gemaakt heeft. Via deze app communiceert de coördinator of het bestuur naar de vrijwilligers. Zijn presentatie kun je hier downloaden.

Lijkt een dergelijke app jou handig voor de vrijwilligersgroep? Dan horen wij dit graag. Je kan dit doorgeven via dit formulier. Als er veel vraag naar is, kijken wij of het mogelijk is om een dergelijk app door te ontwikkelen, zodat deze beschikbaar is voor alle groepen.

Na de presentaties konden we de lekkere streekeigen en vegetarische lunch gaan nuttigen. Dit kon gelukkig buiten, zodat iedereen die dat wilde de verkoeling kon opzoeken.

Wie nog bleef voor het middagprogramma kon kiezen tussen een workshop enten gegeven door Johan Hengeveld (hier vind je de presentatie) of een rondleiding over de Groenerie gegeven door de eigenaar, Richard Hardeman. 

Wij kijken terug op een fijne en geslaagde dag!

Coordinatoren bijeenkomst 2023