Nieuwsbericht Feestelijke opening Klompenpad Schaarsbergenpad

Vrijdag 1 juli is de feestelijke opening van het eerste Klompenpad in de gemeente Arnhem, het Schaarsbergenpad. De gemeente Arnhem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij t Pannekoekhuis Schaarsbergen, Kemperbergerweg 673 in Arnhem, tevens het startpunt van de route. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandelen langs landhuizen en heidevelden

Het Schaarsbergenpad is een rondwandeling van tien kilometer door het buitengebied van Schaarsbergen en Arnhem. De wandeling voert over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Hoog Erf. Er is een overstaproute naar het Rosandepad die over landgoed Koningsoord voert. Wandelen langs landhuizen, weitjes en heidevelden, over lanen en schaapsdrift, langs vijvers en sprengen. Het Schaarsbergenpad is het 140ste Klompenpad.

schaarsbergenpad

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. Met medewerking van Geldersch Landschap & Kasteelen, andere grondeigenaren, gemeente Arnhem en partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. 

Het Klompenpad is mede gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, het Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is vanaf 1 juli onder andere verkrijgbaar bij het startpunt Pannekoekhuis Schaarsbergen en VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 1 juli ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden​.nl of onze Facebookpagina.