Nieuwsbericht Gouden Mispel voor ambassadeurs Eric en Laura Fleuren-de Haan

Op vrijdag 15 december heeft Jaap Dirkmaat, directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) de Gouden Mispel 2023 uitgereikt aan Eric en Laura Fleuren-de Haan van Landgoed Buitengewoon, gelegen aan de Derdebaan in Groesbeek.

De feestelijke uitreiking vond plaats op Landgoed Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek. De Gouden Mispel werd aan Eric en Laura Fleuren-de Haan van Landgoed Buitengewoon toegekend Voor de aanleg en het onderhoud van een meer dan behaaglijk landschap waar biodiversiteit en cultuurhistorie hoogtij vieren”. De Gouden Mispel wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap. De onderscheiding De Gouden Mispel is in 2006 door VNC in het leven geroepen en is ontworpen door kunstenaar Frans van Hintum (19522017). De mispel is als symbool gekozen omdat ze zich alleen spontaan vestigt in eeuwenoude houtwallen, heggen en andere landschapselementen. De mispel staat hiermee symbool voor een gezond (cultuur)landschap. Eerdere winnaars zijn onder meer oud minister Cees Veerman en SER voorzitter Alexander Rinnooy Kan.

Eric en Laura Fleuren-de Haan zijn ambassadeur in de gemeente Berg en Dal voor het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui van SLG.
De vrijwilligersgroep Biodiversiteitsgroep Landgoed Buitengewoon“ wordt door SLG gefaciliteerd. SLG organiseert cursussen voor deze groep. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Foto bij persbericht lage resolutie Berg en Dal