Nieuwsbericht Heufse IJsselvalleiroute: nieuwe fietsroute in Zutphen

Zutphen De Hoven is een prachtige fietsroute rijker. De nieuwe route voert door de uiterwaarden, bossen en velden en langs oude buitenhuizen, landgoederen en industrieel erfgoed in onze regio.
De Heufse IJsselvalleiroute start aan de Molenweg in De Hoven, vlak bij het parkeerterrein bij voetbalvereniging De Hoven. Langs knooppunten en uiteenlopende bezienswaardigheden kun je een afwisselende ronde fietsen van 49 kilometer. Via Voorst, Empe, Oeken, Brummen en langs de IJssel en de Zutphense IJsselkade gaat de route weer terug naar De Hoven.

Opening fietsroute
Foto: Jolanda van Velzen

Landschapsroute

De fietsroute door de Heufse IJsselvallei is een zogenaamde Landschapsroute. Ze voert door agrarisch landschap, waar cultuur en natuur de sfeer bepalen en de geschiedenis van de streek vertellen. De route is tot stand gekomen onder coördinatie van SLG in samenwerking met bewoners, de gemeente Zutphen, Routebureau Veluwe en andere partijen uit de streek. 

De Landschapsroute maakt deel uit van het fietsroutenetwerk Veluwe en is gefinancierd door de gemeente Zutphen en de provincie Gelderland.

Folder Heufse IJsselvalleiroute

Hier vind je de folder met de route en meer informatie over de bezienswaardigheden