Nieuwsbericht Klompenpad Posterpad in Posterenk is geopend!

Onder grote belangstelling is zaterdag 22 april het 146ste Klompenpad feestelijk geopend: het Posterpad in Posterenk. Bij de Wilpermolen, tevens startpunt van het nieuwe Klompenpad, vond het dorpsfeest plaats. Wethouder Bert Visser van de gemeente Voorst en Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Landschapsbeheer (SLG) hebben het startpaneel onthuld in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. Dweilorkest de Deventer Dweilers zorgde voor de muzikale omlijsting. Daarna volgde een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Opening Posterpad

Mooi buitengebied van Posterenk

Het Posterpad is een rondwandeling van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Posterenk. De wandeling voert vanaf de Wilpermolen door weilanden, over de landgoederen Groot en Klein Noordijk, over schouwpaden langs de Fliert en rondom recreatiegebied Bussloo. Er is een overstaproute naar het Fliertpad. Het Posterpad is het 146ste Klompenpad en alweer het negende Klompenpad in de gemeente Voorst.

Klompenpadwerkgroep


Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. De klompenpadwerkgroep kan nog extra vrijwilligers gebruiken. Heb je belangstelling hiervoor, meld je dan aan bij Dagmar Kroezen van SLG.

Opening bij Wilpermolen

Financiers

Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Voorst, Posterenks Belang en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen.

Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Kijk voor meer informatie en een digitale folder op www​.klompenpaden​.nl. Of download route met leuke weetje in de gratis Klompenpaden app.