Nieuwsbericht Tweede Klompenpad in Park Lingezegen geopend

Hoera, weer een Klompenpad erbij! Maandag 15 mei 2023 was de feestelijke opening van t Percksepad in Park Lingezegen. Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen en projectleider Erwin Reinhard van SLG hielden een welkomstwoord. Daarna vond de onthulling van een tijdelijk startpaneel plaats door de vrijwilligers samen met wethouder Wijnte Hol van gemeente Overbetuwe en wethouder Marco van der Wel van gemeente Arnhem. Dit Klompenpad van twaalf kilometer lang loopt over landbouwgronden, door voedselbossen, boomgaarden, langs rietmoeras en plassen in het mooie Park Lingezegen.

Onthulling van tijdelijk startpaneel, binnenkort wordt het definitieve startpaneel geplaatst

Folder en app

Het Klompenpad is vernoemd naar kasteel De Parck ofwel De Pèrck, die hier tot begin 19e eeuw stond. De wandeling voert onder meer door de Notenlaan, de oude oprijlaan van het kasteel. Het nieuwe Klompenpad start bij Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Ook is er een opstappunt bij restaurant De Klomp. Je kunt de route verkorten naar zes en zeven kilometer. Ook deze route lopen? Download de folder met kaart op de website Klompenpaden of gebruik de Klompenpaden app. 

Vrijwilligers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route in circa 1,5 jaar ontwikkeld. De werkgroepleden hebben veel werk verzet: de route bedenken, verzamelen van teksten en foto’s, het plaatsen van alle paaltjes en bordjes, contacten met horeca en verkooppunten van de folder. Zij gaan het pad ook regelmatig nalopen en controleren.

't Perksepad

Tweede Klompenpad in Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. t Perckepad is het 147ste Klompenpad en het tweede Klompenpad (naast het Zeegsepad) in Park Lingezegen, gelegen in het noordelijke deel. In het midden en het zuiden van het park worden nog twee Klompenpaden ontwikkeld.

Financiers

Met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en andere partijen uit de streek is het nieuwe Klompenpad tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij.