Nieuwsbericht Klompenpaden terug naar normaal

Na twee jaren met enorm veel wandelaars op de Klompenpaden, is de drukte op de paden afgenomen. Wandelen over de Klompenpaden, die staan voor rust, ruimte en kleinschaligheid, blijft echter populair. Vergeleken met het normale’ 2019 laten de aantallen van 2022 zelfs een lichte groei zien. Er werden ruim 750.000 wandelingen gemaakt. Ook groeiden het aantal klompenpadenfans op Facebook en het aantal betrokken vrijwilligers het afgelopen jaar. Kijk hier voor alle resultaten in 2022.

Klompenpaden resultaten 2022

Inzet van duizenden vrijwilligers, eigenaren en overheden

Wandelaars roemen de goed bewegwijzerde en onderhouden Klompenpaden en de mogelijkheden tot verkorten en verlengen. Dankzij de inzet van 1.500 enthousiaste vrijwilligers uit de streek liggen de paden er elke keer goed bij. Zij herstellen een ontbrekend bordje, ruimen afval op en maaien kanten. En dat al 20 jaar lang! Maar liefst 2.000 terreinen zijn voor wandelaars opengesteld door eigenaren zodat veel mensen kunnen genieten van landschap en natuur. Overheden steunen de ontwikkeling en het duurzame beheer van inmiddels 2.227 kilometers Klompenpad.
De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland zijn hen zeer erkentelijk voor de jarenlange steun en betrokkenheid bij Klompenpaden. Een compliment aan iedereen die dit mogelijk maakt!

Opening Klompenpad
Foto: 3JetFotografie Ochten

13.500 klompenpadenfans

In 2022 zijn er 9 nieuwe Klompenpaden bij gekomen. In Gelderland en Utrecht zijn nu 143 Klompenpaden en zijn er maar liefst 44 in ontwikkeling! Voor gezinnen met kinderen zijn er inmiddels 6 Klompenpad KIDS. Het aantal fans dat Klompenpaden volgt op Facebook is gegroeid tot 13.548. Er is intussen een tweede TV-serie Klaas op Klompen bij Omroep Gelderland.

Nieuwe Klompenpaden in 2023

Dit jaar kunnen klompenpadenfans zich verheugen op diverse nieuwe Kompenpaden. Ontdek ook het boerenland en kies met het wandelseizoen voor de deur een Klompenpad uit en ga er lekker op uit! Er is voor elk wat wils. Je kunt een Klompenpad verkorten of juist verlengen. Dankzij het uitgebreide netwerk van Klompenpaden kun je allerlei routes combineren.

Klompenpadvrijwilliger

Brochure, website en app

Enkele spelregels: Klompenpaden zijn goed gemarkeerd, maar we adviseren om de brochure te kopen of te downloaden, kaart te printen van de website of de gratis Klompenpaden app te downloaden. In verband met mogelijke verstoring van vee en wild zijn honden verboden. Kijk voor een impressie, gastenreacties, routekaarten, verkoopadressen voor brochures en actuele informatie op www​.klompenpaden​.nl. De vernieuwde en gratis Klompenpaden app biedt nu naast interactieve kaarten, video- en audiofragmenten ook de mogelijkheid om te filteren op lengtes en je gewandelde Klompenpaden af te vinken. Volg ons net als de vele vrienden op Facebook. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden worden financieel mede mogelijk gemaakt door de provincies Gelderland en Utrecht, Gelderse en Utrechtse gemeenten, waterschappen en de Nationale Postcode Loterij.