Nieuwsbericht Landschapsnieuws Winter: Burgers helpen boeren, Landschapsknokker en andere aanpakkers

Hulde aan de Landschapsknokker en al die andere aanpakkers! Want vrijwilligers zijn onmisbaar voor het onderhoud van het landschap. In dit winternummer van Landschapsnieuws staan twee kanjers in de schijnwerpers. Joop Bakker van Knotgroep Duiven is Landschapsknokker van 2022 geworden. Jan Slagboom van de weidevogelwerkgroep Randmeerkust is gekozen tot Boerenlandvogelvrijwilliger van 2022. Proficiat beiden! 

Ga direct naar Landschapsnieuws

Burgers helpen boeren

Het knotten van bomen door Joop en vele andere vrijwilligers is enorm belangrijk voor het behoud van bomen en de biodiversiteit. Lees over het belang van vooral knotwilgen voor bijen en vogels. Steeds meer burgers helpen boeren bij het onderhouden van het landschap. Lees over de vele Boerderijwerkgroepen in oprichting.

Boerderij de Zuiderstee bron Margreet Vloon

Wandelen langs wielen met Klompenpaden

Onlangs zijn twee Klompenpaden in het rivierengebied geopend: het Eldensche Veldpad in het buitengebied van Elden en het Uchtapad in Ochten en Eldik. Deze rondwandelingen gaan door uiterwaarden, over dijken en langs kolken, ook wel wielen of een waai genoemd.

Studenten helpen de patrijs

Ook studenten bekommeren zich om de achteruitgang van de biodiversiteit. Met een symposium over de patrijs op 26 januari willen studenten van Yuverta Geldermalsen samen met SLG het leefgebied van patrijzen in hun gemeente versterken. 

Lees 4x per jaar Landschapsnieuws

Via onze digitale nieuwsmail houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Je kunt je altijd weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.

Ja ik wil Landschapsnieuws ontvangen!