Nieuwsbericht Deze herfst aan de slag in het landschap: lees Landschapsnieuws

In dit herfstnummer van Landschapsnieuws lees je over inspirerende projecten en verhalen van mensen die zich inzetten voor het landschap. Over de ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui, een vleermuiskasten-project in Lochem, boeren die aan agroforestry doen en de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Bos en heide. Wil je ook aan de slag? Doe mee met de Natuurwerkdag, meld je aan als deelnemer of ambassadeur voor het praktijknetwerk of wandel een nieuw Klompenpad. Of meld je aan voor onze webinars of lees de nieuwe Crossbill Guide over de Achterhoek en Liemers! 

Meer weten? Lees alle artikelen en verhalen in Landschapsnieuws.

Natuurwerkdag Junior

Buiten zijn is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Een topervaring in de natuur vormt een levenslange bron van inspiratie en wordt een kind later misschien landschapsvrijwilliger. Daarom organiseren we dit jaar weer de Natuurwerkdag Junior: de hele maand november bieden we scholen de kans om mee te doen.

Natuurwerkgroep Bos en Heide Ede

Een actieve groep van rond de tien mensen werkt om de twee weken op vrijdagochtend aan onderhoud van de heidegebieden en bossen van Ede. Wouterus Beekhuis is één van de coördinatoren en vertelt over de werkzaamheden: Vorig jaar zijn we bezig geweest op een deel van de Ginkelse Heide, dat totaal overwoekerd was door de grove den.” De Natuurwerkgroep is enthousiast en gemotiveerd om de heide als open vlakte tot zijn recht te laten komen. Bekijk het filmpje.

Klaas Drupsteen: presentator Klaas op Klompen

De tv-serie Klaas op Klompen van Omroep Gelderland krijgt een vervolg. Dit najaar worden de opnames gemaakt van maar liefst twaalf Klompenpaden. Presentator Klaas Drupsteen vertelt wat hij zo leuk vindt aan het programma. Wil je zelf een Klompenpad wandelen? Dit najaar openen we nieuwe Klompenpaden in onder meer Ochten, Kilre en Elden.

Lees het herfstnummer van Landschapsnieuws

Natuurwerkgroep Bos en heide

Lees 4x per jaar Landschapsnieuws

Via onze digitale nieuwsmail houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Je kunt je altijd weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.

Ja ik wil Landschapsnieuws ontvangen!