Nieuwsbericht Nieuwe natuurgids om Achterhoek en Liemers te ontdekken

Na de succesvolle Crossbill’ natuurgidsen van de Veluwe en de Wadden verschijnt op 1 oktober de derde titel in de reeks over De Achterhoek en de Liemers. Het boek bestaat naast uitgebreide achtergrondinformatie over landschap, flora en fauna uit 26 fiets- en wandelroutes die zo zijn opgezet dat je natuur en landschap optimaal ervaart en de bijzondere soorten zelf kunt vinden.

Crossbillguides Achterhoek en Liemers

Schrijver en bioloog Dirk Hilbers is gedurende de twee coronajaren door alle hoeken van de regio gereisd en heeft met allerlei organisaties en particulieren gesproken die linksom of rechtsom met het Achterhoekse en Liemerse landschap te maken hebben. Al deze verhalen hebben hun weg gevonden in het boek. SLG was betrokken bij het tot stand komen van de gids.

Natuurbeleving

Dirk Hilbers heeft de gids zo geschreven dat je als lezer het gebied optimaal beleeft: de mooiste bomen, hagenlandschap, beekdalen en blauwgraslanden doe je op de routes aan. De achtergrondteksten verklaren het landschap en vertellen waar de meest bijzondere planten en dieren te vinden zijn, en waarom juist daar. Kortom, deze gids is het eerste boek dat alle aspecten van natuurbeleving in de Achterhoek en de Liemers beschrijft en is zowel praktisch in het veld als prettig leesvoer voor bij de open haard.

Route app

Bij het boek hoort een route-app waar de routes instaan, inclusief de achtergrondinformatie over de natuur die je langs de route tegenkomt. Wanneer de app gedownload is op je mobiele telefoon kan deze offline gebruikt worden (hij maakt gebruik van gps).

De uitgever van de gids, Stichting Crossbill Guides, is een Nederlandse non-profit organisatie die als doel heeft publieksbetrokkenheid bij natuur en natuurbescherming te vergroten.

Bestel met korting!

Gebruik de kortingscode: ACHTERHOEK-SLG en betaal € 22,95 i.p.v. € 27,95