Nieuwsbericht Open Erf op 25 mei bij Gelderse biodiversiteitsambassadeurs

Wil jij op jouw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op af komen? Wil jij inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wil je meer weten over hoogstamfruit, poelen, een vogelbosje, insectenhotel of bloemenweide? Bezoek inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei. SLG organiseert samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs deze dag. Bekijk welke ambassadeurs meedoen en meld je vooraf aan.

Bijeenkomst PN Beneden Leeuwen

Bloemenweides, vlechtheggen en rondleidingen

In ruim twintig Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs hun fraaie erven open voor bezoekers. Zij geven informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf. Er is van alles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen. Of laat je rondleiden door de ambassadeurs of luister naar deskundigen zoals een tuinvogeladviseur, een bijenexpert, een hoogstamfruitdeskundige en een klimaatburgemeester. Ook is er een lezing over het biodivers maken van je erf en een demonstratie door een mandenmaker.

Open erf 1

Ambassadeurs voor biodiversiteit

De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land. Inmiddels zijn er in Gelderland zo’n veertig ambassadeurs actief die ervaring hebben met het verhogen van biodiversiteit op hun terrein en inwoners uit hun gemeente graag willen inspireren met een lokaal netwerk.

Meer informatie en aanmelden voor Dag van het Open Erf op 25 mei

Wil je meer weten over hoe je de biodiversiteit kunt versterken op jouw terrein? Vind je het leuk om kennis te komen maken met de ambassadeur in jouw gemeente? Wil je aanhaken bij het Praktijknetwerk bij jou in de buurt? Kom dan naar de Dag van het Open Erf!

Meer informatie en aanmelden