Nieuwsbericht Niebroekerpad KIDS is geopend

Speciaal voor kinderen is er een nieuw Klompenpad in de polder van Nijbroek, gemeente Voorst. Een groep enthousiaste vrijwilligers ontwikkelde de wandelroute voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Zij kunnen op ontdekkingstocht naar dieren en gave opdrachten doen. Vrijdag 13 mei was de feestelijke opening van het Niebroekerpad KIDS. De 3,1 kilometer lange route begint bij het dorpsplein in Nijbroek. Hiermee komt het aantal Klompenpad KIDS op zes!

Niebroekerpad KIDS

Een Klompenpad KIDSroute loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze in de polder van Nijbroek op zoek naar diersporen en waterdieren, leren vogels en bloemen herkennen. Onderweg zijn er spannende voelkasten, een wilgentenenhut, allemaal gemaakt door vrijwilligers en er ligt een blotevoetenpad.

Het Niebroekerpad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen gemaakt door houtkunstenaar Tjerk Steenbergen van Stouthout. Extra leuk wordt de route met een speciaal KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten. De route is gemarkeerd met oranje bordjes.

Klompenpad KIDS

Het Niebroekerpad KIDS is een wens van bewoners uit Nijbroek. Hier loopt ook al het Klompenpad Niebroekerpad, Onder begeleiding van SLG hebben vrijwilligers de route ontwikkeld. Deze klompenpadwerkgroep loopt de route na en controleert bordjes en speelaanleidingen.

Klompenpad Niebroekerpad KIDS is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.