Nieuwsbericht Feestelijke opening van nieuwe wandelroute in Ophemert

Op zaterdag 28 oktober is de feestelijke opening van een nieuwe wandelroute in en rondom Ophemert. De route draagt de naam Hemertse 8. Wethouder Rutger van Stappershoef van de gemeente West Betuwe en de werkgroep zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van belangstellenden. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij de Schelp aan Molenstraat 18 in Ophemert. De literaire omlijsting wordt verzorgd door Kaspadre. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het ommetje met een afsluitende toost. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

PEE6324

Een groep bewoners uit Ophemert hebben een nieuwe wandelroute gemaakt door Ophemert en het buitengebied: Hemertse 8. De naam van het pad verwijst naar het aantal kilometers van de rondwandeling. Het cijfer 8 is ook terug te vinden in de bewegwijzering van de route. Op de splitsing van de Molenweg en de Dorpsstraat wordt een startpaneel geplaatst met informatie over de bezienswaardigheden onderweg.
De route leidt over een prachtig landgoed en langs een eeuwenoud kasteel. De wandelaar leert onderweg via de routefolder meer over de bijzondere geschiedenis van Ophemert en omgeving. De verwachting is dat na de periode van dijkherstel van de Waalbandijk ook het gebied buitendijks kan worden toegevoegd aan de route.

Folder

De Hemertse 8 is in één richting gemarkeerd met wegwijzerplaatjes herkenbaar aan het cijfer 8. De routefolder met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij het Veerhuis en Huis op Hemert en is ook beschikbaar via Ophemert​.nl. Wandelaars zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden mee mogen, maar wel aangelijnd. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

De wandelroute is mede mogelijk gemaakt door de medewerking van grondeigenaren en vrijwilligers en is gefinancierd door de Provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe.