Nieuwsbericht Ambassadeurs voor biodiversiteit doen mee aan Nationale Tuin en Klimaat Route

Ben jij voorbereid op een hoosbui of extreme droogte? Regenwater opvangen in je tuin met een regenton, wadi of grindkoffer? Inheemse planten, bomen en struiken waar insecten en vogels erg blij van worden? Wil jij inspiratie opdoen over klimaat en een duurzame tuin? Bezoek 2 en 9 september 2023 inspirerende erven tijdens de Nationale Tuin & Klimaat Route. Diverse ambassadeurs voor biodiversiteit hebben zich aangemeld bij de Nationale Tuin & Klimaat Route en stellen hun erven open voor bezoekers.

Aart Stans

Deelnemende ambassadeurs Tuin en Klimaat Route 2023

De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje in hun tuin of op hun land. De volgende ambassadeurs hebben zich ook aangemeld aan de Tuin en Klimaatroute en stellen hun erven open op 2 en/​of 9 september:

Op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route zie je welke maatregelen zij hebben genomen. Denk aan maatregelen als een regenwatervijver, een bijenhotel of een tuin vol planten. Kijk op de website welke tuinen nog meer zijn opengesteld: www​.tuinenklimaatroute​.nl.

Over de Nationale Tuin & Klimaat Route

Dit initiatief moedigt inwoners aan hun tuin op het landelijke platform met duurzame voorbeeldtuinen te zetten. Op het platform staan meer dan 120 inspirerende voorbeelden van inwoners, gemeenten en organisaties die hun tuin (deels) klimaatbestendig hebben gemaakt. Deze tuinen zijn zo ingericht dat ze zijn voorbereid op weersextremen zoals hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren.