Ondersteuning Gereedschap lenen

Wij lenen kosteloos gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) uit aan door ons ondersteunde vrijwilligersgroepen. Ook groepen die niet door SLG ondersteund worden kunnen voor éénmalige activiteiten een beroep doen op ons gereedschapsdepot. Voor deze groepen hebben wij ons basisgereedschap beschikbaar. Bij het lenen van gereedschap ontvang je, de benodigde PBM’s en een EHBO-doos. Daarnaast ontvang je bij het ophalen informatie of instructie over het gebruik van het gereedschap.

Als tegenprestatie voor het lenen van gereedschappen, vragen wij jullie de werkresultaten van de vrijwilligersgroep aan te leveren. Deze gegevens gebruiken we in ons werk om het belang van het vrijwilligerswerk onder de aandacht te houden.

Ga direct naar lenen

Het depot is in 2024 wegens vakanties gesloten van:

  • maandag 22 juli t/​m vrijdag 23 augustus 2024;
  • maandag 23 december 2024 t/​m vrijdag 10 januari 2025.

Spelregels

Wij stellen onze kostbare professionele gereedschappen beschikbaar. Om bewustwording te creëren rondom de (veelal onderschatte) waarde van deze gereedschappen, tonen wij ook de vervangingswaarde van de gereedschappen op de reserveringsbevestiging.

We verwachten dat er zorgvuldig en deskundig met de gereedschappen wordt omgegaan, daarom zijn er een aantal spelregels:

  1. Gereedschap dient met zorg en deskundigheid te worden gebruikt.
  2. Instructies t.b.v. het gebruik van gereedschap dienen te worden gevolgd.
  3. Het is niet toegestaan gereedschap anders te gebruiken dan waarvoor het bedoeld is.
  4. Het gereedschap dient schoon en droog te worden ingeleverd.

Deze en alle overige spelregels vind je terug in de algemene voorwaarden.

Gereedschapsdepot

Bijna iedere vrijdag is het gereedschapsdepot bij ons kantoor in Rozendaal (Rosendael 2a, 6891 DA) open. Vrijwilligers zijn tussen 10:00 en 13:00 uur welkom om het gereserveerde gereedschap op te halen (of terug te brengen).

10e hekkels en baggernet

Aanvragen

Om er voor te zorgen dat alles op tijd klaar staat ontvangen we je reservering graag minstens twee weken voor de gewenste ophaaldatum. Na ontvangst van je aanvraag reageren we binnen 2 werkdagen en geven we aan of het gevraagde gereedschap beschikbaar is en vanaf wanneer het voor je klaar staat.

Gereedschap reserveren

Ons gereedschapsdepot is speciaal voor vrijwilligers in het landschap.

Ga direct naar lenen