Ondersteuning Natuurwerkdag Junior

Kinderen actief bezig laten zijn in de natuur, dat is waar de Natuurwerkdag Junior om draait. Even een dagje uitwaaien, op ladders klimmen, bomen zagen, takken slepen, met je voeten in het water staan of een takkenril voor vogels en kleine zoogdieren maken. Kortom, lekker bezig zijn in de natuur.

Tijdens de Natuurwerkdag Junior maken kinderen in hun eigen woonomgeving kennis met de natuur en het landschap waar zij in wonen. Kinderen gaan samen met vrijwilligers aan de slag. Door praktisch bezig te zijn met het onderhouden van natuur en landschap in hun leefomgeving, leren ze het belang van het beheer van het landschap en het behoud van biodiversiteit.

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om te ervaren hoe heerlijk het is om bezig te zijn in de natuur, staat de hele maand november in het teken van de Natuurwerkdag Junior. De natuurwerkdag Junior is een spin-off van de landelijke Natuurwerkdag, die al meer dan 20 jaar bestaat. De hele maand november bieden we scholen de kans om mee te doen.

Tijdens de Natuurwerkdag Junior:

  • Krijgen leerlingen een buitenlesdag en ervaren zo hoe het is om samen buiten bezig te zijn in de natuur.
  • Zijn de kinderen de hele ochtend of middag actief buiten bezig, waarbij plezier en samenwerking centraal staat.
  • Doen schoolklassen mee aan de grootste vrijwilligersactie in het groen en leveren ze een bijdrage aan het onderhoud van natuurterreinen en kwaliteit van de eigen leefomgeving.
  • Leren kinderen over hun directe leefomgeving en de soorten die daar aanwezig zijn.
5 I7 A8655

Heb jij als vrijwilligersgroep interesse?

Vinden jouw vrijwilligers het ook belangrijk om hun passie voor natuur te delen met kinderen, en hebben jullie locaties waar jullie samen aan de slag kunnen? Neem contact met ons op voor meer informatie.