Knotbomen Willem van Leuveren Hoeverveldpad

Over ons Maak kennis met SLG

Wij zijn verknocht aan het landschap van Gelderland! Daarom willen we het landschap behouden én herstellen. We bereiken meer door dat samen met anderen te doen. We helpen met plannen maken én ideeën realiseren. Samen zorgen we voor onze karakteristieke landschappen.

We gaan naar de dorpen toe, laten mensen zien waar ze wonen en waarom het zo kenmerkend is. We adviseren bewoners van het buitengebied bij de aanplant van inheemse bomen en struiken op hun erf. We stimuleren dorpsbewoners om aan de slag te gaan met ideeën voor hun eigen omgeving. Met cursussen zorgen we voor de juiste kennis en kwaliteitsgereedschap helpt vrijwilligers bij het onderhoud van kleine landschapselementen.

Onze mensen

 • Fotos collegas RB1

  Ruud Borkes

  Projectleider-senior adviseur

 • Fotos collegas AK

  Annelies Kok

  Projectleider-senior adviseur

 • Fotos collegas SB

  Saskia Bemer

  Projectleider-senior adviseur

 • Fotos collegas RJ

  Robbert-Jan Jonker

  Projectmedewerker-adviseur

Raad van toezicht 

Sinds 2016 hebben wij een raad van toezicht, deze bestaat uit 5 personen. Eén van de leden is benoemd op voordracht van de Vrijwilligersadviesraad. De leden van de raad van toezicht ontvangen geen beloning voor het houden van toezicht. Bekijk de leden van de raad van toezicht.

Samenwerkingspartners

SLG is een intermediaire organisatie. Dat betekent dat wij vaak werken in opdracht van een gemeente. Wij zijn onderdeel van het samenwerkingsverband LandschappenNL. Zij behartigt onze belangen en die van de andere provinciale stichtingen Landschapsbeheer en de provinciale Landschappen op bovenprovinciaal, interprovinciaal en nationaal niveau. Daarnaast levert het samenwerkingsverband een bijdrage aan de landelijke zichtbaarheid van de provinciale organisaties.

SLG is één van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij. Jaarlijks ontvangen wij een financiële bijdrage. Dankzij deze financiële bijdrage kunnen wij verschillende van onze projecten meefinancieren.

Ondersteuning van vrijwilligers doen wij in opdracht van de provincie Gelderland. De provinciale subsidie stelt ons in staat het vrijwilligerswerk in het landschap bestendig te faciliteren en ondersteunen, o.a. met gereedschappen, cursussen en informatie.

Aan de slag in jouw gemeente

Heel Gelderland is ons even lief. Wij zetten ons in voor het landschap en de biodiversiteit in alle regio’s: van het Rivierengebied tot de Achterhoek en de Veluwe. In iedere gemeente van Gelderland hebben wij activiteiten, ook bij jou in de buurt.

Doe je mee?