Fallback hero

Portret Ambassadeur praktijknetwerk Doetinchem

Naam Naam

Remco Schel

Woonplaats Woonplaats

Doetinchem

Aantal jaren bezig met biodiversiteit op het eigen terrein Aantal jaren bezig met biodiversiteit op het eigen terrein

Sinds 2017

Oppervlakte eigen terrein Oppervlakte eigen terrein

2 hectare

Trots op Trots op

De diversiteit, oude hoogstambomen, onze eik en de mooie plek.

We wonen nu een jaar of 10 op deze heerlijke plek. De eerste jaren zijn we vooral bezig geweest met slopen en hadden we minder oog voor de natuur om ons heen. We hadden geen ervaring met een boerenerf en hebben in de loop van de jaren veel geleerd. Dat ging met vallen en opstaan. Inmiddels genieten we volop van al het moois ons heen. De uilenkast is vanaf het begin in gebruik geweest. De hazen en reeën zien we volop, soms ook in de groentetuin.

Fruitbomen

We hebben een mooie oude peer en een oude appel. Helaas is er bij de afgelopen storm een fors stuk uit de appelboom gebroken. We hebben zelf kersen‑, pruimen‑, peren- en appelbomen toegevoegd.

Vogelbosje en geriefhoutbos

Een jaar of 8 geleden hebben we de bosjes ingericht. Inmiddels zijn ze mooi dichtgegroeid. We verbazen ons over de hoeveelheid vogels die er te vinden zijn.

Inrichten nieuwe natuur

Dit jaar hebben we na een traject met een doorlooptijd van 4 jaar een nieuw stuk natuur ingericht. We hadden de mogelijkheid om ruim een hectare landbouwgrond over te nemen. Dit is nu omgezet naar natuur. Een deel van de oude beekloop is weer teruggekomen. Verder is er een deel afgegraven en wordt er nog een deel ingezaaid met een bloemenrijk weidemengsel. We zijn heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken en wat voor een verrassingen de natuur ons hier weer gaat brengen. Ook van dit traject hebben we weer veel geleerd. Deze kennis willen we graag delen. Het onderhoud wordt voor ons nog weer een uitdaging. Dus tips en tricks zijn meer dan welkom.

Inspiratie opdoen?

Neem contact op met deze ambassadeur.

Contact