Ambassadeur lochem Mildred met paard

Portret Ambassadeur praktijknetwerk Lochem

Naam Naam

Mildred Lagerweij

Woonplaats Woonplaats

Harfsen

Aantal jaren bezig met biodiversiteit op het eigen terrein: Aantal jaren bezig met biodiversiteit op het eigen terrein:

Sinds 2011

Oppervlakte eigen terrein Oppervlakte eigen terrein

28.000 m2

Trots op Trots op

Het omvormen van een terrein met landbouwgrond naar een erf vol landschappelijke elementen.

Dag van Open Erf op 25 mei

Deze ambassadeur doet mee aan de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei. Laat je inspireren over biodiversiteit! Kom je ook?

  • Hoe laat: 13:0016:00 uur
  • Wat is er te zien op het erf: hoogstam- en laagstamboomgaard, poel, voedselbos, moestuin, vogelbosjes, hagen, houtsingels, bloemrijke akkerranden en nog veel meer
  • Aanmelden: meld je vooraf aan bij de ambassadeur, dan stuurt de ambassadeur je het adres van de locatie.

11 jaar geleden bestond het erf vooral uit landbouwgrond. Door het aanleggen van een hoog- en laagstamboomgaard, moestuin, struweel- en scheerhagen, vogelbosjes, hakhoutbos, houtsingels, rommelhoekjes en het planten van heel veel bloembollen neemt de biodiversiteit ieder jaar toe. Om de biodiversiteit verder te ontwikkelen wissel ik graag ideeën, inspiratie, kennis en ervaring uit.

Eetbaar natuurerf

Via de lindelaan kom je op een eetbaar natuurerf voor mens en dier. De voedselbosranden, moestuin, fruitbomen, walnotenboom en bessenstruiken zorgen in combinatie met de poel, vogelbosjes, kruidenrijke weilanden en de bloeiboog van drachtplanten voor een overvloed aan voedsel.

eetbaar natuurerf

Beheer met vee

Het erf is een voorbeeld van hoe je met het houden van paarden, schapen, kippen en loopeenden het landschap kunt versterken. Om een weiland ligt een pad met bloemenrand en meidoornhaag met lindebomen. Recent is een houtsingel aangelegd waaromheen een paddock Paradise is gerealiseerd. Een paddock Paradise is een looppad om het weiland heen waar de paarden onbeperkt rond kunnen lopen en verblijven. De weilanden worden steeds rijker aan kruiden en bloemen. De geplante Miscanthus giganteus wordt gebruikt als stalstrooisel en mulch.

Beheer met vee

Grote poel

Het erf waarop zich ook een grote poel bevind wordt begrensd door houtsingels, heggen en hagen waarin een grote diversiteit aan vogels, insecten, knaagdieren, vleermuizen en egels leven.

Poel

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact op met deze ambassadeur.

Contact