Portret Stephan Damman foto Rick Mellink 1

Portret Ambassadeur praktijknetwerk Oost Gelre

Naam Naam

Stephan Damman

Woonplaats Woonplaats

Groenlo

Aantal jaren bezig met biodiversiteit op het eigen terrein Aantal jaren bezig met biodiversiteit op het eigen terrein

Vier jaar

Oppervlakte eigen terrein Oppervlakte eigen terrein

6430 m2

Trots op Trots op

Het realiseren van een bijenstal met educatieruimte en het realiseren van de inrichting van het gebied daar omheen.

Ik mag graag mijn ervaring en kennis delen met anderen en daarbij ook anderen inspireren. Daarbij valt er voor mij natuurlijk ook veel te leren uit ervaringen van anderen.

Hoogstamboomgaard

De hoogstamfruitbomen hebben we in een wild verband geplaatst. Hierdoor oogt het natuurlijker en ziet het er dus niet georganiseerd uit.

Struweelhaag en meidoornhaag

Deze zijn aangeplant, met inheemse planten, om een meer historisch landschap te creëren. Van oorsprong is dit een kampenlandschap. Deze kleine kampen waren veelal door zulke hagen omgeven. Historie en het versterken van biodiversiteit gaan zo hand in hand.

Kruidenrijk grasland

Toen we enkele jaren geleden begonnen op dit terrein werd het eigenlijk niet meer echt onderhouden. Sindsdien passen we het sinusbeheer toe. We zien per jaar al veranderingen optreden in het grasland. Ook de leefbaarheid voor diverse levensvormen neemt op deze manier van onderhoud toe.

Nestkasten

Gelijk bij de start van het project hebben we al contact gezocht met de vogelwerkgroep Berkelland, een deel van Oost Gelre valt daar ook onder. Zij hebben een steenuilenkast geplaatst en zelf hebben we op zolder een kerkuilenkast geplaatst. Beide nestkasten zijn reeds in gebruik geweest al dan niet door de soorten waar ze eigenlijk voor bedoeld waren. Daarnaast is er door een ander initiatief een ooievaarsnest geplaatst. Ook deze heeft reeds meerdere malen bezoek gehad van een koppel ooievaars, echter nog zonder broedresultaat.

Om te leren en/​of delen?

Ik zou graag inspiratie op willen doen voor andere projecten waar ik bij betrokken ben. Daarnaast deel ik natuurlijk graag mijn ervaringen met het realiseren van plannen.

Contact opnemen?

Neem contact op met deze ambassadeur.

Contact