1 Hero Foto PN Zevenaar

Portret Ambassadeur praktijknetwerk Zevenaar

Naam Naam

Marjan Span-Joosten

Woonplaats Woonplaats

Oud-Zevenaar

Aantal jaren bezig met biodiversiteit op het eigen terrein Aantal jaren bezig met biodiversiteit op het eigen terrein

Sinds 2013

Oppervlakte eigen terrein Oppervlakte eigen terrein

10.000 m2

Trots op Trots op

Diversiteit – Beleefruimte aan huis –fruitbomen en struiken – bodemstructuur veranderd

We wonen veertig jaar op een mooie plek in Oud-Zevenaar. Grenzend aan de uiterwaarden van de Gelderse Poort. We hebben altijd al een eetbare tuin gehad. Begin 2020 – de coronaperiode – hadden we tijd over en hebben een halve hectare paardenwei omgezet naar voedselbos. Dit geeft een extra grote beleving erbij en we leren iedere dag meer over de natuur. Dit jaar is er een struweelhaag van 185 meter lang geplant. We proberen nu meer eetbare bloemen te krijgen.

Wat staat er in Voedselbos het Span: meerdere soorten appels, peren, pruimen, kersen, lijsterbes, abrikozen, nectarines, mispels, meidoorns, duindoorn, diverse bessen, pawpaw’s, rozenbottels, bamboe, daslook etcetera. Als het maar eetbaar is.

PN Zevenaar

Creativiteit

Voedselbossen bieden ruimte voor creativiteit en innovatie. Omdat voedselbossen relatief nieuw zijn, is er veel ruimte voor experimenten en nieuwe ideeën. Het werk in een voedselbos kan daarom een uitlaatklep zijn voor creativiteit en een manier om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Onkruid bestaat niet meer bij ons. We zijn dol op wildpluk. Onze grootste uitdaging is minder gras.

PN Zevenaar Eik

Wat zou je graag willen leren en/​of delen?

Ik wil mij heel graag inzetten als ambassadeur omdat wij het heel belangrijk vinden om onze manier van leven samen te delen. Mensen te inspireren. Leven met – en in – de natuur.

Ik wil graag leren:

  • Nog veel meer leren van het bodemleven
  • Wat er gebeurt er in de natuur
  • Hoe verwerken we al de vruchten voor een heel jaar eten
  • Nog meer variëteiten in eetbare struiken en bomen

Contact opnemen?

Neem contact op met deze ambassadeur.

Contact