Knotgroep Vierakker LR 2

Portret Knotploeg Vierakker

Naam vrijwilligersgroep Naam vrijwilligersgroep

Knotploeg Vierakker

Opgericht in Opgericht in

2022

Naam coördinator Naam coördinator

Sander van Soest

Aantal vrijwilligers Aantal vrijwilligers

20 mensen

Werkgebied Werkgebied

Vireakker, gemeente Bronckhorst

Werkseizoen Werkseizoen

november-maart

Afgelopen winter was het eerste werkseizoen van Knotploeg Vierakker, één van de werkgroepen van Levend Landschap Vierakker. Sander van Soest woont sinds drie jaar in het dorp en is coördinator van de Knotploeg:

Vierakker ligt ingeklemd tussen het IJssellandschap en de landgoederenzone in de gemeente Bronckhorst. Er stonden niet veel knotwilgen meer, maar twee jaar geleden zijn er 120 bij geplant. Wij zorgen voor het onderhoud van de jonge wilgen en 30 oudere wilgen op grond van de gemeente.

In december was de eerste werkdag onder leiding van SLG. We kregen een theoretische instructie en konden daarna zelf aan de slag met ladders, zagen en takkenscharen. We knotten niet alles tegelijk, maar slechts een derde van de bomen in één keer, dat is beter voor de biodiversiteit.”

Knotgroep Vierakker LR

Op de tweede werkdag hebben we de wilgen langs de doorgaande weg in Vierakker geknot. We moesten de weg aan één kant afzetten, dat verliep met een beetje coördinatie voorspoedig. Ook de jonge knotwilgen hebben we afgelopen winter nagelopen.

De vrijwilligersgroep bestaat uit in totaal 20 mensen. Het is geen verplichting om te komen, als je kan, dan kom je. Tussen de middag is er soep, voor lekkers bij de koffie wordt gezorgd. Het is een leuke manier om mensen uit je buurt te leren kennen.“

Sander: Ik woon in Vierakker, omdat ik het hier mooi vindt. Het is niet vanzelfsprekend dat dat zo blijft. Ik wil me er voor inzetten om het zo te houden en te verbeteren. Dat geldt denk ik voor de meesten van ons.”

Doe mee met Knotploeg Vierakker!

Woon in je de buurt van Vierakker en wil je meehelpen?

Neem contact op