Project Beplantingsproject Zaltbommel

Woon je in het buitengebied van gemeente Zaltbommel? Wil je meer fruitbomen, landschappelijke beplanting of advies krijgen hoe je de biodiversiteit kunt bevorderen? Dan is dit project iets voor jou! Het beplantingsproject bestaat uit verschillende onderdelen waar je aan kunt deelnemen. Of juist allemaal. Hieronder hebben we een aantal onderdelen toegelicht. In het aanmeldformulier kun je aangeven waar je interesse in hebt.

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Biodiversiteit

Wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp gebruiken. Hoe kan je deze dieren op uw terrein helpen? Dat kan bijvoorbeeld door het creëren van voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, egels, vlinders, wilde bijen en insecten. Of met inheemse struiken en bomen die zorgen voor een langere bloei of door het inzaaien van bloemen en het plaatsen van (nest)kasten.

Ringmussen

Fruitbomen

Overal in het rivierengebied komen hoogstamboomgaarden voor. Deze bomen zijn typerend voor de streek en belangrijk voor de biodiversiteit. Een nieuwe boomgaard bestaat uit minimaal vijftien bomen, maar meld je ook aan als er voor minder bomen plaats is. De keuze is onder andere uit: handappel, moesappel, handpeer, stoofpeer, pruim en kers.

Landschappelijke beplanting

Dorpen en kernen in het buitengebied zijn zeer geschikt om de omgeving te verfraaien met streekeigen beplanting. Dit kan door de erven en omliggende terreinen van bewoners in het buitengebied te versterken met lokaal passende beplanting. Dit leidt tot de aanplant van heggen/​hagen, knotbomen, hoogstamfruitbomen, houtsingels, vogelbosjes etc.

Je hebt je aangemeld. En nu?

We nemen contact met je op en maken een afspraak voor een erfbezoek. Een adviseur van SLG bekijkt dan het perceel en gezamenlijk nemen jullie de mogelijkheden door. Deze informatie wordt verwerkt tot een plan en na akkoord tot een bestellijst. De beplanting, zaaigoed of nestkasten kan je aanschaffen tegen een aantrekkelijke korting. In het najaar organiseren we een uitdeeldag waarop je de beplanting kunt ophalen. 

Neem voor meer informatie contact op met Bendiks Westerink. Dit project is mogelijk dankzij de gemeente Zaltbommel en provincie Gelderland.