Project Samen op de bres voor bijen in Overbetuwe

Wilde bijen hebben het moeilijk door een gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Om wilde bijen te helpen, organiseren we met de gemeente Overbetuwe twee cursussen bijenhotels maken op 12 en 13 april. 

Met een bijenhotel helpen we onder meer metselbijen en behangersbijen aan een nestgelegenheid. Ook allerlei andere insecten profiteren van het insectenhotel. Voor materialen en gereedschap wordt gezorgd. Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is nodig. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers per cursus. 

Wormkruidbij Bron: Peter Eekelder Wormkruidbij

Cursus bijenhotels maken

De cursus begint met een korte presentatie over wilde bijen en het maken van een bijenhotel door een adviseur van SLG. Onder begeleiding van medewerkers van SLG ga je aan de slag met gaten boren in boomstammetjes, riet knippen en kun je het kistje opvullen met riet en leem. De activiteit is geschikt voor jong en oud. Kom je met meerdere gezinsleden, geef dan graag even aan met hoeveel personen in totaal. Per huishouden kan er 1 kistje gevuld worden, die je daarna mee naar huis neemt en thuis ophangt.

Data en locaties

  • Vrijdagmiddag 12 april 2024 van 13:00 tot 16:00 uur. Locatie: Landgoed Overbetuwe kinderboerderij, Uilenburgsestraat 3 6666 LA Heteren. 
  • Zaterdagochtend 13 april 2024 van 09:30 tot 12:30 uur. Locatie: Museumboerderij den Tip onder de Hooimijt, Merkenhorststraat 2, 6674 AH Herveld. We gaan aan de slag onder de hooimijt. Hier kun je ook terecht voor koffie en appelflappen.

    Deze cursussen zijn geweest.

Wil je iets doen voor wilde bijen? Maak een bijenhotel!

Meld je aan voor de cursus bijenhotel maken op zaterdag 13 april in Herveld

Meld je aan