Project Samen op de bres voor biodiversiteit in Hattem

We organiseren samen met gemeente Hattem en provincie Gelderland het project Samen op de Bres voor Biodiversiteit’. Dit project omvat verschillende activiteiten voor jong en oud waaronder een biodiversiteitsmarkt op 16 september en het project Biodiversiteitsimpuls Hattem.

Biodiversiteitsmarkt voor jong en oud op landgoed Molecaten op 16 september

Op zaterdag 16 september is er een biodiversiteitsmarkt met allerlei activiteiten voor jong en oud op landgoed Molecaten aan de Molecaten 7 in Hattem. Op een prachtige locatie bij de watermolen doe je inspiratie op hoe je op eigen erf en tuin de biodiversiteit kunt vergroten. Zelfs de kleinste tuin kan een bijdrage leveren. Een speciaal welkom voor kinderen. Zij kunnen namelijk insectenhotels en vogelhuisjes maken om insecten en vogels te helpen. Stoere kinderen kunnen onder begeleiding boomklimmen met professionele klimuitrusting. Voor de allerkleinsten vertelt kabouter Corina verhalen. Dit evenement mag je dus niet missen! De biodiversiteitsmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Toegang is gratis.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen natuurlijk ook allerlei opdrachten doen bij het nieuwe Klompenpad Assenradepad KIDS, dat vrijdag 15 september op het landgoed wordt geopend. Ze zoeken een heuse schat, waterdieren en maken een selfie bij het schavot. Met het spel klompen vangen’ test je je reactievermogen. Wie de meeste klompen vangt, wint het opdrachtenboekje van het nieuwe Klompenpad.

Biodiversiteitsimpuls Hattem

Op de biodiversiteitsmarkt kun je inspiratie opdoen om de biodiversiteit in je eigen omgeving te versterken. Bij de ambassadeur voor de biodiversiteit kun je je aanmelden voor een vervolg op het project Biodiversiteitsimpuls Hattem’. Erfeigenaren krijgen dan een gratis biodiversiteitsplan. Denk aan het aanleggen van inheemse beplanting en het zaaien van bloemenmengsels om het voedselaanbod voor wilde bijen en andere insecten te vergroten. Op 26 september is hierover ook een aparte informatieavond. Afgelopen jaren was hiervoor veel animo en hebben verschillende bewoners bomen en struiken geplant op hun eigen terrein voor meer biodiversiteit.