Project Bloeiend Bijenlandschap Apeldoorn

Cursus Snoeien doet bloeien’

Heb jij kleine landschapselementen zoals hagen, houtsingels, boomgaarden of bosjes op je erf of land? Of ben je van plan deze aan te gaan leggen? Tijdens de cursusavond Snoeien doet Bloeien!’ op dinsdag 28 november georganiseerd door de gemeente Apeldoorn en SLG krijg je informatie en tips over hoe je met het juiste beheer bij kunt dragen aan de biodiversiteit. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in het wijkcentrum Orca, Germanenlaan 360, in Apeldoorn. Inloop met koffie en thee is om 19.15 uur. Iedereen is uitgenodigd voor deze inspirerende bijeenkomst! Voor meer informatie en om je aan te melden ga je naar het formulier.

Kleine klokjesbij scherm Peter Eekelder Bron: Peter Eekelder Kleine Klokjesbij - Foto: Peter Eekelder

Kleine landschapselementen zoals hagen, struwelen en houtwallen zijn belangrijke elementen in het leven van vele soorten. De bloesem is voedsel voor insecten zoals bijen en vlinder. Vogels vinden er voedsel zoals insecten en bessen en nestelen tussen de beschutting van de takken. Kleine zoogdieren als wezels en hermelijnen gebruiken ze als dekking om zich te verplaatsen tussen door het landschap.

Ecologisch beheer van je erf

Om ervoor te zorgen dat soorten optimaal gebruik kunnen maken van deze parels in het landschap is het essentieel om ze goed aan te leggen en goed te onderhouden. Snoeien doet bloeien! Hoe je dat goed doet? Tijdens deze cursusavond krijg je belangrijke handvaten voor aanleg en onderhoud, bijvoorbeeld door je manier van snoeien of maaien aan te passen en kun je met goede moed aan de slag.

Deze cursus is onderdeel van het project Bloeiend Bijenlandschap Apeldoorn en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland.

Meld je aan voor de cursus Snoeien doet bloeien op 28 november

Heb je landschapselementen en wil je leren aanleggen en/of onderhouden? Meld je aan voor de cursusavond op 28 november

Aanmelden