Project afgerond Oprichting Boerderijwerkgroep Melkveehouderij De Elzenhof

Op zaterdag 19 november gaan we samen aan de slag met landschapsonderhoud op melkveehouderij De Elzenhof in Velp. Vrijwilligers, buren en dorpsgenoten zijn vanaf 10.00 uur welkom. Op deze ochtend zal er gesnoeid worden in de buitenlucht en worden braamstruiken verwijderd langs de bosrand. Voor koek en zopie wordt gezorgd.

Help je mee? Vergeet je dan niet aan te melden

Uniek melkveebedrijf op een prachtige locatie

De Elzenhof is een bijzonder bedrijf. De boerderij ligt in het open gebied tussen de bossen van de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. De grond is deels gelegen op Landgoed Biljoen. Langs de percelen staan verschillende knotbomen en de akkers worden omzoomd door bloemrijke akkerranden.

In omschakeling naar biologisch

Wilco en Rosan runnen een melkveebedrijf met 130 koeien. Ze hebben 130 hectare grond in gebruik, waarvan 40 hectare natuur is en 15 hectare graanakkers met bijzondere akkerkruiden. Momenteel is De Elzenhof in omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. Wilco: Wij willen meer met de natuur samenwerken. We zien het als uitdaging om op de biologische manier een boerenbedrijf te runnen.’

Boerderij De Elzenhof

Buitenwerkdagen voor bewoners van Velp en Rheden

De Elzenhof wil meer aan natuurversterking doen, zoals aanplant, maar dat vraagt ook onderhoud. Graag zouden Wilco en Rosan bewoners uit de omgeving hierbij betrekken. Met de buitenwerkdagen hopen ze wat meer helpende handjes te krijgen.

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Wilco en Rosan bewoners van Velp en Rheden uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij. Deze eerste werkdag is vrijblijvend om eens te komen kennismaken.

Help je mee?

Op zaterdag 19 november gaan we samen aan de slag met landschapsonderhoud op melkveehouderij De Elzenhof in Velp. Vrijwilligers, buren en dorpsgenoten zijn vanaf 10.00 uur welkom.

Meld je aan!