Project afgerond Oprichting Boerderijwerkgroep Melkveehouderij De Elzenhof

Help je mee bij de Boerderijwerkgroep?

Iedere laatste zaterdag van de maand gaat de boerderijwerkgroep aan de slag met landschapsonderhoud op melkveehouderij De Elzenhof in Velp. Vrijwilligers, buren en dorpsgenoten zijn welkom om mee te helpen, we werken ongeveer van 9.30 tot 13.00 uur. Wil je ook meehelpen, meld je dan aan bij coördinator Arjan Vennema.

Uniek melkveebedrijf op een prachtige locatie

De Elzenhof is een bijzonder bedrijf. De boerderij ligt in het open gebied tussen de bossen van de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. De grond is deels gelegen op Landgoed Biljoen. Langs de percelen staan verschillende knotbomen en de akkers worden omzoomd door bloemrijke akkerranden.

In omschakeling naar biologisch

Wilco en Rosan runnen een melkveebedrijf met 130 koeien. Ze hebben 130 hectare grond in gebruik, waarvan 40 hectare natuur is en 15 hectare graanakkers met bijzondere akkerkruiden. Momenteel is De Elzenhof in omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. Wilco: Wij willen meer met de natuur samenwerken. We zien het als uitdaging om op de biologische manier een boerenbedrijf te runnen.’

Boerderij De Elzenhof

Buitenwerkdagen voor bewoners van Velp en Rheden

De Elzenhof wil meer aan natuurversterking doen, zoals aanplant, maar dat vraagt ook onderhoud. Graag zouden Wilco en Rosan bewoners uit de omgeving hierbij betrekken. Met de buitenwerkdagen hopen ze wat meer helpende handjes te krijgen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur.