Project Oprichting boerderijwerkgroep Evers-van Schriek in Zeddam

Buitenwerkdag op vrijdag 15 maart 2024

Op vrijdag 15 maart organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een snoeimiddag bij de melkveehouderij van de familie Evers-van Schriek in Zeddam. Samen met vrijwilligers gaan ze een houtsingel onderhouden. De werkdag duurt van 13.00 tot 15.30 uur. We beginnen met koffie/​thee en uitleg. Doe je mee? Meld je aan met het formulier.

planten
Bron: Marcel de Bont

Bedrijf aankleden met natuurelementen

Wendy Evers en Koen van Schriek runnen (samen met de kinderen) een biologisch melkveebedrijf in Zeddam. Vorig jaar verrees er een ronde vrijloopstal voor de melkkoeien. Hierin lopen de koeien vrij in stro. Het idee daarachter is een goede mestsoort voor het voeden van de bodem en ook een hoog dierwelzijn. Het nieuwe onderkomen word echter zo min mogelijk gebruikt, dat wil zeggen, als het even kan graast het vee in de wei.

Het gezin wil het bedrijf graag verder aankleden met de aanleg van natuurelementen. SLG heeft hiervoor een plan gemaakt. Wendy Evers en Koen van Schriek lichten toe: Wanneer het vee straks zelf wat zou kunnen rondstruinen langs een voederhaag of van een wilg kan eten als het pijnstilling nodig heeft. Wanneer we minder of geen mineralen van elders hoeven betrekken maar de koe het zelf kan vinden.”

IMG 20230818 WA0000

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Zeddam

Dit is een van de buitenwerkdagen waarvoor Koen en Wendy bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij.

Aanmelden voor de buitenwerkdag

Help mee een houtsingel snoeien en meld je aan voor de buitenwerkdag op 15 maart 2024. Na aanmelding ontvang je van tevoren een e-mail met meer details over de locatie en het tijdstip.

Aanmelden