Project Oprichting boerderijwerkgroep Westerkloeke in Dreumel

Op vrijdag 8 maart 2024 organiseert SLG een buitenwerkmiddag bij de biologische kuikenhouderij Westerkloeke in Dreumel. Samen met vrijwilligers gaan we struiken planten. Op de buitenwerkdag op 16 februari hebben vrijwilligers wilgen geknot.
De werkmiddag van 8 maart duurt van 13.00 tot 15.30 uur. We beginnen met koffie/​thee en uitleg. Aanmelden voor de werkdag kan met het formulier.

20210720 Westerkloeke 5

Aan het werk in de buitenlucht

Faan Vink en Nicolette Vos, eigenaren van boerderij Westerkloeke, willen het onderhoud van de uitloop van hun biologische vleeskuikens met fruitbomen, knotwilgen en hun houtsingels graag aanpakken met een vaste groep vrijwilligers. Faan en Nicolette: Het contact met mensen maakt het werk leuker en zorgt ervoor dat we meer elementen kunnen aanleggen.” Het gaat met name om landschapsaanleg en ‑onderhoud zoals het snoeien van houtsingels, aanpoten van nieuwe struiken en onderhoud aan de knotwilgen.

Wilgen knotten

Meer groen voor de kippen

De Westerkloeke is een biologische boerderij die veel groen wil om de kippen zoveel mogelijk te stimuleren in hun natuurlijk gedrag in de uitloop. Hiervoor willen ze aankomende periode meer struiken aanpoten en een takkenril aanleggen. SLG heeft hiervoor het plan gemaakt en wil daarnaast een vrijwilligerswerkgroep oprichten. Faan en Nicolette: We hebben hier echter hulp bij nodig om dit te realiseren. Ook zit er veel wild op ons bedrijf. We zitten vlak bij een natuurgebied en we zien hier regelmatig reeën, patrijzen en vossen. We willen graag samen met een vaste groep vrijwilligers aan het groen op het bedrijf werken.”

20210720 Westerkloeke 2

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Dreumel

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Faan en Nicolette bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij.

Aanmelden voor de buitenwerkdag

Help mee struiken planten en meld je aan voor de buitenwerkdag op 8 maart 2024. Na aanmelding ontvang je van tevoren een e-mail met meer details over de locatie en het tijdstip.

Aanmelden