Project Campagne Bomen voor Koeien

De koeien op de warme, kale weilanden in de warme zomers van afgelopen jaren, zijn aanleiding voor Stichting wAarde, Vroege Vogels en LandschappenNL om weer een actie Bomen voor Koeien’ te doen: een diervriendelijk landschap, met schaduw voor koeien. Voor de zomer van 2022 starten we opnieuw de campagne en kun je je weer aanmelden. Iedereen kan aan de campagne meedoen door certificaten te kopen van 10 euro per stuk. Elk certificaat maakt de aanplant van één boompje mogelijk. Kijk voor nadere informatie op www​.bomenvoorkoeien​.nl.

Bomen voor Koeien

Belangstelling voor een schaduwbosje voor jouw koeien, kippen, paarden of schapen?

SLG organiseert opnieuw de aanplant van Bomen voor Koeien’ in Gelderland. In 2022 is er ruimte voor nieuwe deelnemers die een schaduwbosje voor het vee aanleggen. Een schaduwbosje bestaat uit 200 stuks bosplantsoen (6080 cm hoog) en 3 laanbomen (1012 cm stamomtrek) en is 450 m² groot. Dit bosje kan als geriefhoutbosje, als houtsingel of als struweelhaag met overstaanders worden aangeplant. De bomen en struiken zijn van inheemse herkomst en passen in het landschap. De beplanting bestaat uit struik- en boomvormers. Ze leveren schaduw aan koeien, paarden, schapen, varkens of kippen. Wil je ook een schaduwbos voor je vee? Je moet ruimte hebben voor 450 m². Je betaalt een eigen bijdrage voor de bomen en struiken.

Kijk hieronder voor de voorwaarden voor deelname:

  • De locatie van de beplanting is een plek waar vee (koeien, paarden, schapen, varkens of kippen) rondloopt.
  • De aanplant levert schaduw in de weide maar is ook landschappelijk verantwoord.
  • De grondeigenaar tekent een verklaring om plantgoed minstens 5 jaar te verzorgen.
  • Je betaalt een eigen bijdrage (nog vast te stellen)
  • Het plantmateriaal wordt in het najaar 2022 uitgedeeld op het kantoor van SLG in Rozendaal of thuisbezorgd afhankelijk van de coronamaatregelen.

Na aanmelding stelt onze adviseur, in samenspraak met jou, het assortiment samen.

Bomen voor Koeien is een campagne van Vroege Vogels, LandschappenNL en Stichting wAarde.

Het maximale aanmeldingen voor deze campagne is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.