Project Cursus Natuur op je park

Wil je als recreatieondernemer je vakantiepark of camping extra aantrekkelijk maken voor gasten, met meer natuur en meer natuurbeleving? Wil je leren hoe je de natuurwaarden op en rond je terrein kunt verhogen? En vind je natuureducatie en ‑beleving richting gasten belangrijk, maar vraag je je af hoe je dat concreet kunt aanpakken? Meld je dan nu aan voor de derde ronde van de cursus Natuur op je park die we eind 2022/​begin 2023 willen starten. Al zo’n twintig Veluwse vakantieparken en campings hebben met veel succes en plezier deelgenomen aan een eerdere cursusronde. In deze video vertellen cursisten over hun ervaringen.

Natuur op je park

Inhoud van de cursus

  • De cursus start met een nulmeting. Met deze laagdrempelige meting krijg je een goed beeld van de natuurwaarde en natuurbeleving op jouw vakantiepark of camping. Een mooie manier om te zien wat al goed gaat en waar je winst kunt behalen. 
  • De cursus bestaat uit drie middagbijeenkomsten. Thema’s van de bijeenkomsten zijn: Snoeien doet groeien, Gastvrij voor dieren en Zaaien en maaien. Je nieuwe kennis en vaardigheden breng je gelijk in praktijk. 
  • Tijdens de cursus leer je van experts hoe je de natuurwaarde op jouw eigen terrein kunt verhogen. Bijvoorbeeld door het zaaien van bloemen die aantrekkelijk zijn voor typisch Veluwse vlinders en bijen. Zo breng je de Veluwse natuur nog dichterbij voor je gasten! 
  • Je ontwikkelt aantrekkelijke activiteiten waarmee je gasten de natuur kunnen beleven. Zo bezorg je hun een onvergetelijk verblijf en vergroot je de kans dat ze terugkomen. 
  • De cursus biedt ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega- recreatieondernemers op de Veluwe.
  • Doe je mee aan de cursus, dan krijg je een strippenkaart. Deze geeft je een flinke korting op concrete maatregelen voor meer natuur(beleving) op je terrein.

Organisatie

De cursus Natuur op je park wordt aangeboden door het programma Vitale Vakantieparken. De inhoud van de cursus wordt verzorgd door IVN Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deelname aan de cursus is gratis, maar niet vrijblijvend: je bent bereid tijd te investeren en doet actief mee aan de cursusmiddagen.

Meld je aan

Wil je meer informatie over de cursus Natuur op je park of je direct aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Gerda Schilder van Vitale Vakantieparken.

Aanmelden