Project afgerond Cursus sinusbeheer op 2 september in Beneden Leeuwen

Woon je in de gemeente West Maas en Waal en wil je weten hoe je een kruidenrijk grasland kunt maken? Wil je leren hoe je natuurvriendelijk kunt maaien dat goed is voor vlinders en planten? Volg dan de cursus Sinusbeheer van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) op zaterdag 2 september in Beneden-Leeuwen. 

Sinusbeheer is een ecologische maaimethode, waarbij je gefaseerd maait. Met dit maaibeheer ontwikkel je kruidenrijk grasland dat optimaal bijdraagt aan het verhogen van de biodiversiteit. Het zorgt voor een toename aan (zeldzame) soorten planten en dieren.

Sinusbeheer en maaien bron SLG 9

Theorie en praktijk in een dag

In een dag leer je de theorie en de praktijk van het sinusmaaien Aan de orde komen vragen als hoe werkt sinusbeheer? Welke materialen heb je nodig om sinusbeheer te kunnen toepassen? Op welke manier draag sinusbeheer bij aan de verhoging van de biodiversiteit? Wanneer pas je het toe en wanneer niet? Waar houd je rekening mee tijdens het maaien?

Aanmelden

Locatie van de cursus is het terrein van ambassadeur Lambert Romijnders aan de Retstraat 18a in Beneden-Leeuwen. De cursus begint met het theoriegedeelte om 9.00 uur. Het praktijkgedeelte start om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. Wil je deelnemen aan deze cursus? Er zijn al enkele belangstellenden, maar er zijn nog plekken over. Er kunnen maximaal zestien mensen meedoen.

De cursus wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeente West Maas en Waal en de provincie Gelderland.