Project Dikkenberg in het Groen

Wil je meer vogels en vlinders op je erf of in je tuin? Plant dan streekeigen bomen en struiken. Wil je bijdragen aan het landschap van de Dikkenberg? Dat kan! Doe mee met het project​‘Dikkenberg in het Groen’. Je kunt je eigen perceel verfraaien en tegelijk de natuur versterken. 

Je krijgt subsidie, advies en ondersteuning om op jouw terrein streekeigen soorten te planten. Ook krijg je advies voor het zaaien van streekeigen kruidenmengsels. 

Informatieavond Dikkenberg in het Groen’

Stichting Land van Peelen en de gemeente Ede nodigen je van harte uit voor de informatieavond Dikkenberg in het Groen’ op donderdag 21 september 2023. De avond zal om 19.30 uur plaatsvinden in het NIVONhuis De Bosbeek aan de Bosbeekweg 19 in Bennekom. Je kunt je aanmelden via onderstaande knop.
Dit project is een initiatief van Land van Peelen, Gemeente Ede en SLG.

Erfadvies

Deelnemers aan het beplantingsproject krijgen kostenloos advies voor aanplant op hun eigen terrein. Als je je opgeeft, wordt er in overleg een afspraak met je gemaakt. Een landschapsadviseur van de gemeente bespreekt met jou de beplantingswensen. De uitkomsten van dit gesprek worden uitgewerkt tot een persoonlijk beplantingsplan. Het benodigde plantmateriaal wordt op een feestelijke uitdeeldag aan alle deelnemers uitgereikt​. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgt ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groenere gemeente.

Diersoorten profiteren van inheemse beplanting


Door gebruik te maken van dit streekeigen plantmateriaal wordt de Dikkenberg aantrekkelijker voor verschillende diersoorten, zoals de steenuil, de kneu, de egel en allerlei insecten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het erf en het omliggende landschap meerwaarde.


Steenuil

Landschap

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen landschapsadviseurs hoe het landschap is ontstaan en welke inheemse bomen en struiken hier thuishoren. Tevens wordt uitgelegd wat de inwoners zelf kunnen doen om hun erf aantrekkelijker te maken en welke ondersteuning ze hierbij kunnen krijgen vanuit dit project.