Project Beplantingsproject ‘Druten in het Groen’

Wil je u als inwoner van het buitengebied in de gemeente Druten graag een hoogstamboomgaard, een mooie haag of singel of een vogelbosje in de hoek van uw erf? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject Druten in het Groen’. Tijdens deze bijeenkomst geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) uitleg over het bijzondere landschap rond Druten en de planten en dieren die daarbij horen. Daarna gaan zij verder in hoe inwoners zelf mee kunnen helpen om de gemeente Druten nog groener te maken. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Informatieavond 28 november 2022

De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 28 november in De Bogerd, Van Heemstraweg 53 in Druten. De bijeenkomst start om 20.00 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 uur. Inwoners van de gemeente Druten zijn van harte uitgenodigd. 

Erfadvies

Deelnemers aan het beplantingsproject krijgen hulp bij het planten van bomen, struiken en hagen op hun erf. Tijdens de informatieavond kunnen inwoners zich opgeven voor een erfadvies. Met een adviseur van SLG bespreken inwoners dan hun beplantingswensen. De resultaten van dit gesprek werkt SLG uit tot een beplantingsplan voor het erf. Het beplantingsmateriaal van alle deelnemers wordt in één keer besteld. Op de feestelijke uitdeeldag ontvangen alle deelnemers hun beplantingsmateriaal. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgt ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groenere gemeente Druten.

Diersoorten hebben voordeel van inheemse beplanting

Inwoners kunnen inheemse planten poten op hun erf. Door gebruik te maken van goed plantmateriaal en ecologisch beheer wordt het buitengebied aantrekkelijker voor verschillende diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het erf en het landschap er omheen extra waarde.

Steenuil

Landschapselementen

Tijdens de informatiebijeenkomst vertelt een adviseur van SLG hoe het landschap rond Druten is ontstaan en welke landschapselementen hier van oorsprong voorkwamen. Ook vertelt de adviseur welke soorten elementen verdwenen uit het landschap en hoe ze weer terug kunnen komen. Ook wordt uitgelegd wat de inwoners zelf kunnen doen om hun erf aantrekkelijker te maken en welke hulp ze hierbij kunnen krijgen vanuit dit project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Druten en de provincie Gelderland.