Project Fruitbomen Buren

Overal in de Betuwe staan hoogstamfruitbomen. Deze bomen zijn typerend voor de streek en zijn belangrijk voor natuur en dieren. Vorig jaar zijn bij het project Appeltjes van Oranje’ 625 fruitbomen uitgedeeld aan inwoners van gemeente Buren. Dit jaar bieden Gemeente Buren, Stichting Evenementen BurenStad en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) je de kans om tegen een aantrekkelijk tarief nieuwe fruitbomen aan te planten!

Het maximum aantal aanmeldingen voor dit project is bereikt. Je kunt je niet meer aanmelden.

Appel 2

Voorwaarden actie

  • Je kunt kiezen uit 1 van de drie onderstaande pakketten. Per huishouden 1 pakket.
  • Je betaalt een eigen bijdrage van € 60,- voor een pakket met 4 fruitbomen.
  • Je keuze is definitief. Een factuur wordt je na je inzending toegestuurd.
  • Je haalt uw fruitbomen op de uitdeeldag in het najaar 2022.

Soorten fruitbomen

Wij hebben drie pakketten met ieder vier fruitbomen samengesteld. Per huishouden kun je één van deze pakketten kiezen. Goede bestuiving is essentieel voor een goed opbrengst, de soorten per pakket zijn hierop afgestemd. Je hebt de keuze uit drie verschillende pakketten met ieder vier bomen. Meld je aan voor het gewenste pakket en vul je gegevens in. Is het maximum aantal bereikt, kies dan een ander pakket.

Bekijk hier de informatie over de verschillende fruitsoorten.

Het maximum aantal aanmeldingen voor dit project is bereikt. Je kunt je niet meer aanmelden.

Pakket 1

Twee appelbomen: Bloemeezoet (stoofappel) en Cox Orange Pippin (handappel)Twee perenbomen: Doyenne du Comice (handpeer) en Saint Remy (stoofpeer).

Pakket 2

Twee appelbomen: Bloemeezoet (stoofappel) en Cox Orange Pippin (handappel)Twee pruimenbomen: Anna Späth en Opal (beide handpruimen).

Pakket 3

Twee perenbomen: Doyenne du Comice (handpeer) en Saint Remy (stoofpeer)twee pruimenbomen: Anna Späth en Opal (beide handpruimen).

Fruitboom voor inwoners

Alle inwoners van gemeente Buren kunnen aan dit project meedoen. Het aantal beschikbare bomen is beperkt, deelname vindt plaats op volgorde van opgeven. Er is sprake van vaste pakketten en je kunt maximaal één pakket per huishouden bestellen. Je kunt de bomen aanschaffen tegen een gereduceerd tarief, er is sprake van een eigen bijdrage. In het najaar kun je de bomen ophalen op de uitdeeldag. Let op: een hoogstamfruitboom neemt uiteindelijk veel ruimte in. Je dient plek te hebben voor ca 100 m² per fruitboom.

Heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Gerben Houweling van SLG via of 026353 74 44.