Project Hoog Baarlo, Hoenderloo en omgeving in het groen

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Speciaal beplantingsproject

Dit project is speciaal voor bewoners en ondernemers in het buitengebied van Hoog Baarlo, Hoenderloo en omgeving. Een landschapsbeheerder van Ede komt graag kosteloos bij je langs. Samen met jou maken wij ter plekke een schets om je erf mooier en biodiverser te maken. Ook ontvang je handige informatie met tips en inspiratie voor het beheer van je erf.

De landschapsbeheerder werkt de schets, of je eigen ideeën, uit tot een beplantings- of biodiversiteitsplan. Hiermee kun je je erf verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, knotbomen, struweelhagen of een combinatie van mogelijkheden. Ook het inzaaien van bloemenranden en/​of aanschaf van nestkastjes behoren tot de mogelijkheden. Op deze manier past jouw terrein in het omliggende landschap. De gemeente stelt de beplanting voordelig beschikbaar.

Informatieavond

Woon je in het buitengebied van Hoog Baarlo, Hoenderloo en omgeving? En heb je een erf of ander perceel in het buitengebied? Dan bezit je een waardevol stukje natuur. Maak je perceel nog mooier en draag bij aan een aantrekkelijke omgeving en meer biodiversiteit.

Heb je interesse om mee te doen aan dit beplantingsproject? Dan ben je van harte welkom op de informatieavond op maandag 12 september 2022 om 19.30 uur in het Dorpshuus aan de Paalbergweg 26 te Hoenderloo.

Doe je mee?

Meld je aan voor een beplantingsplan via dit aanmeldformulier.

Meld je aan

Dit project is een initiatief van de Gemeente Ede en SLG. Gelijktijdig aan dit project start ook de gemeente Apeldoorn met een beplantingsproject. Deze startavond wordt gecombineerd met het project van Apeldoorn.

Aanplant Terbork in het Groen bron David van Haren 6