Project Activiteiten over biodiversiteit

Gemeente Buren en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren verschillende activiteiten over biodiversiteit. Zo was er op 24 mei 2022 een informatieavond over biodiversiteit en op 4 juli een lezing over Wilde bijen door Pieter van Breugel. Aanstaande 8 september is er een inspiratieavond biodiversiteit op en rond het erf.

Kleine klokjesbij scherm Peter Eekelder Bron: Peter Eekelder Kleine Klokjesbij - Foto: Peter Eekelder

Biodiversiteit is belangrijk

Biodiversiteit gaat niet alleen over bloemen, bomen en beesten. Maar om alles dat leeft. Een grote biodiversiteit is belangrijk. Helaas hebben veel soorten het moeilijk. Geschikte leefruimte verdwijnt door klimaatverandering. Gelukkig kunnen inwoners zelf bijdragen aan het verhogen van de biodiversiteit in hun omgeving. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen om de achteruitgang van wilde bijen en andere bestuivers tegen te gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verhogen van het voedselaanbod door het planten van de juiste bloemen en struiken. Of om het zorgen voor meer nest- en schuilgelegenheid.

Pieter Neven, wethouder Duurzaamheid: Het verhogen en behouden van de biodiversiteit in onze gemeente is belangrijk. Dit kunnen we ook zelf verbeteren. Tijdens deze informatieavond krijgt u tips en ideeën die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.”

Aankomende activiteiten over biodiversiteit

Inwoners kunnen zich aanmelden voor verschillende toekomstige activiteiten over biodiversiteit, zoals:

Verdiepende avond biodiversiteit

Deze avond gaat over waarom biodiversiteit belangrijk is op en rond het erf. Aan de hand van voorbeelden komen ecologische principes aan bod. Ook gaat het over verschillende diergroepen. SLG nodigt een gastspreker uit om onderwerpen of vragen uit de informatieavond te behandelen.

Inspiratieavond biodiversiteit op en rond het erf op 8 september

De inspiratieavond wordt georganiseerd op een mooi erf in de gemeente. Na een veldexcursie maken de deelnemers zelf een eigen biodiversiteitsscan’ en leren op die manier hoe zij een biotoop kunnen creëren voor de volgende diergroepen: amfibieën, reptielen, libellen, zangvogels, roofvogels, weidevogel, wilde bijen en vlinders.

Meld je aan voor de inspiratieavond

Meer weten over biodiversiteit op en rond het erf? Meld je aan! De avond vindt plaats op donderdagavond 8 september. Deelnemers ontvangen de locatie na inschrijving.

Schrijf je nu in!
Inspiratie biodiversiteit SLG