Project Ontwikkeling Klompenpad Herveld - Andelst

Op initiatief van een groep inwoners wordt samen met SLG en de gemeente Overbetuwe en andere inwoners en partijen in het gebied een wandelroute gemaakt die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Doe je mee?

Startavond Klompenpad Herveld-Andelst op 27 februari 2024

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Herveld – Andelst in de gemeente Overbetuwe? Kom dan naar de startavond op dinsdag 27 februari 2024. De initiatiefnemers presenteren hun eerste idee voor een route, maar aanvullende ideeën zijn welkom. De avond begint om 20.00 uur in dorpshuis De Hoendrik aan Het Dorpsplein 22 in Herveld. Inloop met koffie/​thee vanaf 19.50 uur.

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond op 27 februari wordt het project toegelicht door SLG en geven lokale initiatiefnemers een toelichting op een eerste idee voor een route. Op de avond wordt aan de aanwezigen gevraagd om aanvullende ideeën aan te dragen. Dat kan gaan over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten of ideeën voor de route. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Ook kan men zich aanmelden bij de werkgroep die verder gaat met de realisatie van het Klompenpad.

Netwerk van Klompenpaden in de gemeente Overbetuwe

In de gemeente Overbetuwe zijn al een paar Klompenpaden, zoals het KlompenpadXL (Nederrijnsepad) langs de Neder-Rijn en meerdere in Park Lingezegen. Het nieuwe Klompenpad vult het aanbod van wandelroutes in de gemeente aan, door de ligging en de afwisseling in het landschap dat het doorkruist. De initiatiefnemers wonen zelf ook in het buitengebied van Herveld – Andelst. Ze hebben ervaring met wandelen op klompenpaden en zijn goed bekend in het gebied. 

Het Klompenpad wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Overbetuwe, de provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.

Klompenpad foto SLG

Klompenpaden in gemeente Overbetuwe

Er zijn al Klompenpaden in de gemeente Overbetuwe. Op de website van de Klompenpaden kun je meer informatie over de routes vinden.