Project Ontwikkeling Klompenpad Keijenborg

SLG en de gemeente Bronckhorst willen samen met bewoners en partijen uit de streek een Klompenpad realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Op maandag 22 april starten we met een nieuw Klompenpad in Keijenborg. De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis De Horst aan de St Janstraat 6 Keijenborg. Doe je mee? 

Startavond Klompenpad Keijenborg

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Keijenborg? Kom dan naar de startavond op maandag 22 april. Dorpsraad Keijenborg, Toeristisch Platform Hengelo Keijenborg (TPHK), SLG en de gemeente Bronckhorst willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maken. 

Klompenpad

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond op 22 april wordt het project toegelicht door SLG. Je krijgt de kans om mee te denken met jouw kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor je je op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Klompenmakerbedrijvigheid

Tot midden 1950 was er veel klompenmakersbedrijvigheid in Keijenborg e.o. Honderden mensen hadden werk door het maken en verkopen van handgemaakte als industrieel gemaakt klompen. TPHK wil deze geschiedenis nieuw leven inblazen. Met het nieuwe Klompenpad kunnen wandelaars deze geschiedenis ontdekken en beleven.

Eerste Klompenpad in gemeente Bronckhorst

Het nieuwe Klompenpad in Keijenborg wordt het eerste Klompenpad in de gemeente Bronckhorst. 

Het Klompenpad wordt financieel mogelijk gemaakt door Dorpsraad Keijenborg, TPHK, gemeente Bronckhorst, provincie Gelderland en Nationale Postcode Loterij.