Project Ontwikkeling Klompenpad Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

SLG en de gemeente Zaltbommel willen samen met bewoners en partijen uit de streek Klompenpaden realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Op 4 oktober starten we met een nieuw Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem. De startavond vindt plaats in het dorpshuis in Kerkwijk. Doe je mee?

Startavond Klompenpad Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem? Kom dan naar de startavond op woensdag 4 oktober. SLG en de gemeente Zaltbommel willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De avond begint om 19.30 uur in dorpshuis in Kerkwijk. Je kunt je aanmelden via het formulier.

Klompenpad

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond op 4 oktober wordt het project toegelicht door SLG. Je krijgt de kans om mee te denken met jouw kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor je je op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

In 2021 zijn we gestart met het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in het buitengebied van Aalst. De wens voor een Klompenpad komt voort uit het bewonersproces Levend Landschap Aalst. In het najaar 2023 openen we het nieuwe Klompenpad in Aalst.

Netwerk van Klompenpaden

De Klompenpaden in Aalst en Kerkwijk worden het vierde en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel naast het Hamarithapad, Jordenpad en Nywelepad. Zo ontstaat een netwerk van wandelroutes in de gemeente Zaltbommel.

Het nieuwe Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.

Bewegwijzering

Netwerk van Klompenpaden

Het Klompenpad in Kerkwijk wordt het vijfde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel. Zo ontstaat een netwerk van wandelroutes in de gemeente Zaltbommel. Op de website van de Klompenpaden kun je meer informatie vinden over de al bestaande paden.

Startavond Klompenpad 4 oktober

Hou je van wandelen? Heb je leuke informatie voor een nieuw Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem? Kom naar de startavond op 4 oktober 2023.

Meld je aan