Project Klompenpad KIDS Groessen

Hou je van wandelen en denk je graag mee over een wandelroute speciaal voor kinderen die het mooiste van Groessen laat zien? Op woensdag 30 november is de startavond voor het nieuwe Klompenpad KIDS in Groessen. De avond is bedoeld voor ouders, bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen om een Klompenpad te ontwikkelen en/​of kennis hebben over educatie. De route wordt ontwikkeld samen met dorpsraad Groessen onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Je bent van harte welkom vanaf 19.15 uur in het Dorpshuis Groessen. Graag vooraf aanmelden.

Klompenpad KIDS

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 142 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht waarvan 6 Klompenpad KIDS. De routes worden ontwikkeld en onderhouden samen met een groep lokale vrijwilligers. Ook in de gemeente Duiven liggen Klompenpaden namelijk het Kandiapad bij Groessen en het Hulsoapad bij Loo. In opdracht van de gemeente Duiven wordt nu ook een Klompenpad KIDS ontwikkeld.

Bewonersavond 30 november 2022

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun ideeën voor de route en opdrachten aan te dragen. De informatie dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor men zich op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners en betrokken partijen, gaat vervolgens onder begeleiding van SLG aan de slag met de realisatie van het Klompenpad KIDS.

Klompenpad KIDS
Bron: Esmee ter Horst

Klompenpad KIDS

Een Klompenpad Kidsroute loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. De route is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De KIDSroute loopt deels over het bestaande Kandiapad. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze bijvoorbeeld op zoek naar diersporen en watervogels, maken een natuurkunstwerk, worden een levend standbeeld of leren bomen herkennen. Een Klompenpad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen.
De route wordt gemarkeerd met oranje bordjes en onderweg staan er bordjes met opdrachten. Ook komt er een KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten.

Kijk voor meer informatie op klompenpaden​.nl of de Klompenpaden Facebookpagina.
Het Klompenpad KIDS wordt mogelijk gemaakt door gemeente Duiven en Provincie Gelderland.

Meehelpen een Klompenpad KIDS ontwikkelen?

Meld je aan voor de startavond op 30 november. Je kunt je ook gelijk opgeven voor de werkgroep.

Aanmelden