Project Ontwikkeling Klompenpad Slichtenhorst

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Slichtenhorst? Stichting Slichtenhorst, IVN Nijkerk, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Nijkerk willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De startavond was op 20 november 2023. Wethouders Mariëlle Broekman en René Windhouwer waren hierbij ook aanwezig. 

4x3 Klompenpad wandelen boomgaard

Netwerk van Klompenpaden in Nijkerk

Het nieuwe Klompenpad in het gebied rondom Slichtenhorst wordt het vierde Klompenpad in de gemeente Nijkerk. Het Klompenpad zal indien mogelijk worden aangesloten op het Kruishaarderpad en het Appelpad. Via overstappunten zijn de Klompenpaden met elkaar te combineren waardoor een netwerk van Klompenpaden in de gemeente Nijkerk kan ontstaan.
Het Klompenpad wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Nijkerk, de provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond op 20 november wordt het project toegelicht door SLG. Je krijgt de kans om mee te denken met jouw kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor je je op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Klompenpaden in de gemeente Nijkerk

Er zijn Klompenpaden in de gemeente Nijkerk. Op de website van de Klompenpaden kun je meer informatie over de routes vinden.